Volvo va dezvolta modele electrice și pe noua platforma lansată de Geely: aceasta va fi disponibilă și pentru alți constructori

de Daniel Popescu
Vineri, 25.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez Geely a anunțat lansarea unei noi platforme Sustainable Experience Architecture (SEA), care va fi utilizată inclusiv de Volvo pentru dezvoltarea de modele electrice.

Geely, proprietarul Volvo, a anunțat în această săptămână lansarea unei noi platforme care va fi dedicată pentru dezvoltarea de modele electrice.

Noua platformă a primit numele Sustainable Experience Architecture (SEA) și permite producția de modele electrice dintr-o gamă variată de segmente, dar și a unor utilitare electrice.

Geely a anunțat că platforma va fi utilizată pentru producția de modele electrice sub nouă branduri, iar printre acestea se numără și Volvo.

Noua platforma va oferi modele electrice cu unul, doua sau trei motoare și versiuni care vor putea ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. De asemenea, Geely promite că modelele dezvoltate pe noua platformă vor obține 5 stele la testele de siguranță. 

În prezent, Volvo pregătește lansarea primului său model electric din gamă, XC40 Recharge, care va fi disponibil pe piață începând din a doua jumătate a anului viitor. Acesta va fi echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare puncte, și oferă în total 408 cai putere și un cuplu maxim de 660 Nm.

De asemenea, bateria are o capacitate de 75 kWh și permite atingerea unei autonomii de 400 de kilometri.

Anterior, Volvo a anunțat că pe termen lung va ajunge în ipostaza de a oferi clienților doar mașini electrice, pe măsură ce va renunța treptat la motoarele cu combustie internă.

Pe de altă parte, Geely afirmă că negociază deja să împrumute platforma SEA și altor constructori, însă pentru moment nu a dezvăluit care sunt aceștia.

Via Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru