Volvo caută finanțatori pentru brandul Polestar: constructorul negociază cu investitori din SUA și China

Publicat vineri, 08.02.2019 11:06 de Paul Cosma

Volvo a anunțat că poartă discuții cu investitori din SUA și China ca să obțină finanțare externă suplimentară pentru brandul său Polestar.

Polestar, brandul de performanță al celor de la Volvo, se pregătește să lanseze cel de-al doilea model din gamă. Polestar 2, sedanul electric care va rivaliza cu Tesla Model 3, va fi prezentat oficial pe 27 februarie.

Între timp, șeful Volvo a declarat că poartă discuții cu diverși investitori din SUA și China pentru a obține mai mulți bani în vederea dezvoltării brandului Polestar.

Polestar este deținut în proporții egale de Volvo și grupul chinez Geely (proprietarul Volvo). Cele două entități s-au angajat să investească peste 700 de milioane de euro în brandul de mașini electrice și hibride.

“Există un mare interes pentru investiții în mobilitate și electrificare, iar Polestar este un brand atractiv. Purtăm discuții cu diverși investitori din China și SUA,” a declarat CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson.

Polestar 2 va fi primul model 100% electric de la Polestar și al grupului Volvo, cu autonomie de circa 480 de kilometri și 400 de cai putere. De asemenea, Polestar 2 va deveni primul model din gamă disponibil cu noul sistem de infotainment bazat pe Android Auto, care nu va mai necesita conectarea la un smarthpone cu Android.

Via Automotive News