Volvo ar putea lansa un SUV coupe după 2020: sudezii au înregistrat numele XC50

de Daniel Popescu
Luni, 26.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo ar putea lansa după 2020 un SUV coupe poziționat între XC40 și XC60, după ce compania a înregistrat numele XC50. "Exista potențial, dar nu pe termen scurt", spun oficialii mărcii.

Volvo a lansat în toamna anului trecut XC40 (foto), cel mai mic SUV al mărcii, care s-a alăturat astfel "fraților" săi mai mari, XC60 și XC90. Pentru moment, constructorul suedez deținut de chinezii de la Geely nu se gândește la extinderea portofoliului de SUV-uri, însă pe termen lung oficialii mărcii analizează deja oportunitatea de a lansa și alte modele.

Potrivit publicației Auto Express, compania a înregistrat deja numele XC50, care sugerează lansarea unui SUV încadrat în gamă între XC40 și XC50. "Există potențial, dar nu pe termen scurt. Acoperim 98% dintre segmente, așa că este mai probabil să ne concentrăm pe detalii decât pe extindere", spune Lex Kerssemakers, vicepreședinte senior pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu al Volvo.

Prin urmare, lansarea unui SUV coupe cu numele XC50 ar putea avea loc după 2020, în contextul în care Volvo se concentrează în prezent pe introducerea de versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model pe care îl are în gamă.

De altfel, Volvo a anunțat în această lună debutul unui nou motor turbo cu 3 cilindri de 156 de cai putere care va sta la baza viitoarelor versiuni plug-in hybrid, care vor conduce la eliminarea unităților de propulsie diesel din oferta constructorului.

Via Motor Authority, Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru