Volvo a început să importe în Europa noua generație S60: România, pe lista primelor 19 țări în care va fi comercializat rivalul lui BMW Seria 3

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a început să importe în Europa noua generație S60, care se produce exclusiv în Statele Unite, iar România este pe lista primelor 19 țări în care va fi comercializat sedanul.

Volvo a decis ca noua generație a sedanului premium S60 să fie produsă exclusiv într-o uzină din Statele Unite. La aproximativ 6 luni de la prezentarea noi generații, constructorul suedez a anunțat că a început să importe S60 din Statele Unite.

Mașinile sunt transferate din portul South Carolina (Statele Unite) în portul Zeebrugge din Belgia, de unde sunt transportate ulterior la centrele de distribuție din localitatea Gent.

În faza inițială, noul Volvo S60 va ajunge în 19 state europene, iar printre acestea figurează și România, potrivit comunicatului de presă al Volvo. Celelalte țări aflate în primul val sunt Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Belgia, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Elveția, Austria, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovenia și Polonia.

Pe parcursul acestui an, Volvo va începe să livreze noul S60 și pe alte 93 de piețe internaționale, inclusiv în restul statelor europene, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Africa, Orientul Mijlociu și regiunea Asia Pacific, mai puțin China.

Interesant este că Volvo a optat pentru aceeași rețetă de export pentru S60 ca și Tesla, care a ales să aducă Model 3 pe piața europeană tot prin portul Zeebrugge din Belgia.

Ambii constructori ar putea fi însă afectați în perioada următoare de o posibilă introducere a unor taxe vamale la schimburile comerciale de mașini între Statele Unite și Uniunea Europeană.

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat miercuri că, în absența unui acord cu UE, va impune taxe vamale de până la 25% pentru mașinile exportate de Europa în America. În replică, oficialii UE au avertizat deja cu măsuri similare pentru mașinile importate din Statele Unite.

Via Volvo, Automotive News

Comentarii (11)

  • Ca si cum nu ar fi destul de scumpa, acele taxe mai lipsesc. Din pacate se pare ca vine doar cu un singur motor pe benzina de 250 cp, context in care nu prea se preteaza unei utilizari zilnice, pe distante scurte si medii. Pentru o configurare cat de cat trebuie adaugate multe optionale scumpe, ce duc pretul pretul final la peste 60 k. Desi mi-ar fi placut, in conditiile astea ma retrag, ii las pe altii, nu stiu cat de multi vor fi.
    4 7
  • Nu are sanse sa fure clientii seriei 3 !
    7 8
  • Imi place. Mult mai bine proportionat parca decat S90. Imi pare bine ca Volvo a revenit la un design ceva mai conservator ,mai simplu, mai Suedez. Precedenta generatie personal nu mi-a placut absolut deloc.
    9 2
  • Made in China si aduse in Europa, nu credeam ca o sa ajunga Volvo atat de jos.
    Am inteles ca vor sa mute in cativa ani treptat toata productia in China.
    5 10
  • Poate ne luminezi si pe noi "Frate" cum anume din textul de mai jos sau de oriunde din aceasta stire ai dedus tu ca e "made in China" :

    "Volvo a decis ca noua generație a sedanului premium S60 să fie produsă exclusiv într-o uzină din Statele Unite."
    3 2
  • pacat ca toate modelele noi de la volvo sunt identice ca desing
    3 1
  • @pipo
    Salut Pipo, uite link.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volvo_Car_production_plants

    Si cauta pe google/volvo moves production in China
    5 1
  • @Frate
    Nu am ce sa caut pe net, eu stiu ce vorbesc, aici e vorba despre S60. Ai tu vreo informatie ca acest model e produs in China ? Stiu ce e Volvo si ca au planuri in China dar aici era vorba de S60 si e clar ca acesta este produs doar in SUA . Sau nu esti de acord ?
    4 2
  • În China se produce S90, începând din 2018.
    1 1
  • @Pipo
    Ti-am dat link catre wikipedia care iti zice mare negru pe alb ca ei produc si in China.
    Grupul Geely a anunt clar ca in viitor o sa fie productie doar in China si export catre continente (din motive pur economice). Daca iti este lene sa cauti atunci ramai cu parerea ta, nu incerc sa te conving cu nimic.
    1 0
  • @Frate, ai o problema , ti-o spun prieteneste. Care "parerea mea ", daca ti-e greu sa mai citesti odata stirea de mai sus sau nu ai incredere in acest site auto ,intra pe net ca vad ca-ti place si o sa gasesti pe toate publicatiile auto aceeasi stire despre locul unde se produce EXCLUSIV ( daca nu intelegi cuvantul intra pe dex) S60-ul . Inca de acum 1 an Volvo a luat decizia istorica de a produce PRIMUL MODEL VOLVO IN SUA si acesta este S60 care va fi produs numai in SUA. Repet , VORBIM AICI DE S60 , si nu de alte modele de la Volvo. Stiu si eu ca toata lumea ca sunt fabrici Volvo in China si ca acolo se v-or produce din ce in ce mai multe modele , sa fie sanatosi, e decizia lor , dar aici -in aceasta stire- era vorba doar de S60 - pt. care deocamdata sa luat decizia de a fi produs exclusiv/doar/numai in noua fabrica din SUA. CAPISCI ?
    p.s : "wikipedia zice negru pe alb" ...pe bune ? tu de acolo de documentezi ? ..OK !
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru