Volvo 360c: conceptul electric autonom cu care suedezii vor să revoluționeze modul de călătorie

de Paul Cosma
Miercuri, 05.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a prezentat noul 360c, un concept electric complet autonom ce reprezintă viziunea constructorului cu privire la viitorul mijloacelor de transport. Într-un exercițiu de imaginație, suedezii susțin că 360c ar putea reprezenta chiar și o alternativă mai confortabilă la cursele aeriene pe distanțe scurte.

Creativitatea designerilor auto ne poate face de multe ori să visăm frumos cu ajutorul unor concepte futuriste ce întruchipează o viziune îndrăzneață asupra viitorului.

Un exemplu în acest sens este noul concept propus de Volvo. Un concept electric și complet autonom, cu numele 360c, vine să ne prezinte felul în care Volvo privește către viitorul mijloacelor de călătorie.

Conceptul 360c propune 4 moduri de utilizare a spațiului din habitaclu: loc pentru dormit, birou mobil, sufragerie sau spațiu de entertainment.

“Modul de a face business se va schimba în următorii ani și Volvo trebuie să conducă această schimbare în industrie. Condusul autonom ne va permite să facem pași mari în direcția siguranței. Vom putea să deschidem oportunități privind noi modele de business, dar și să permitem clienților să își petreacă timpul în mașină așa cum își doresc,” a explicat Hakan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo.

Într-un exercițiu de imaginație, suedezii susțin că 360c ar putea reprezenta chiar și o alternativă mai confortabilă la cursele aeriene pe distanțe scurte.

Via Volvo

Comentarii (7)

  • SIMPLE MINDS
    Care suedejji domne' ? Ca-s mai galbeni ca *jaune sport* de la Billancourt !:-))
    4 5
  • Arogantul
    emotionant
    /endsarcasm
    3 6
  • Nu-ți mai trebuie garsonieră...
    4 0
  • cineva
    Sa vezi cum iese prin bord donsoara adormita si ursuletul ei, cand ii apare in fata un bemveu tunat pe contrasens, pe Valea Oltului, si bietul Volvo incearca sa opreasca din toate puterile lui de masina inteligenta.
    Cred ca o se invete si sa injure, daca il aduce cineva in Ro.
    Astea is masini pentru tari civilizate, nu pentru noi, din pacate.
    5 3
  • Deja la ora actuala masinile inteligente pot manevra singure din punctul A in B.
    Ce mai lipseste pentru a fi folosite este puterea de a evita lipsa de inteligenta a celorlalti participanti la trafic. S-a vazut ca accidentele produse de masini autonome au fost din vina celorlalti participanti la trafic.
    4 1
  • E doar o viziune sau mai bine spus un vis al departamentelor de creatie. Nu va-nchipuiti ca puteti vedea asa ceva pe drumurile suedeze nici macar intr-un viitor cat de cat apropiat. Am fost p-acolo de cateva ori in ultima vreme si nu e nici pe departe asa "futurista" treaba , nu "umbla cainii cu covrigi in coada" asa cum spunem noi. Nu ai avea pe unde sa circuli cu asa ceva si nici nu cred ca-si vor face un upgrade atat de serios la sosele prea repede. Drumurile lor sunt in general vechi si nici nu le repara sau reconstruiesc decat daca se justifica economic (=trafic mare) iar asta e cam dificil avand in vedere geomorfologia vs densitatea populatiei in acea tara. Bine..nu va ganditi ca au gropi pe sosele , dar pe multe din ele o sa le simtiti bine in "lombara". In afara aglomerarilor urbane (si spun "aglomerare" fiindca chiar sunt f. aglomerate ca si trafic de masini , mai rau ca la noi as spune , si nu din cauza numarului de persoane care este relativ mic ) unde intr-adevar vezi peste tot modele ca Tesla ( foarte multe Taxi Tesla in Stockholm) , in restul tarii 90% din populatie este interesata de masini solide , multe 4x4, mari (foarte multe de tip break) care sa se descurce pe orice drumuri si conditii meteo. Sunt intr-adevar un popor "eco friendly" dar nu sunt consumatori de tehnologie nefezabila economic.
    3 0
  • AndreiRN
    A trecut ani multi de cand Volvo nu mai este Suedez ci Chinez dar se pare ca uni traiesc in trecut. Acuma chiar au probleme serioase cu vanzarea in SUA de cand pacalici a pus 25% taxe pe masinile Chinezesti.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru