Volkswagen vrea să introducă piese imprimate 3D în producția de masă: “Scopul este să le integrăm cât mai repede în viitoarele noastre modele”

Publicat marţi, 11.09.2018 14:44 de Paul Cosma

Volkswagen a anunțat că vrea să folosească tehnologia imprimantelor 3D pentru anumite piese care să fie integrate în viitoarele generații de modele. Nemții susțin că, în curând, numărul pieselor imprimate 3D va crește semnificativ în structura unei mașini.

Volkswagen susține că va da startul într-o nouă eră a producției de autovehicule, folosindu-se de imprimarea 3D. Nemții, în parteneriat cu specialiști de la HP și GKN (producător de componente), au dezvoltat o tehnologie “de ultimă oră” care își propune să simplifice și să accelereze procesul de “3D printing”.

Oficialii germani susțin că această nouă tehnologie este de 5 ori mai eficientă decât metodele “tradiționale” de imprimare 3D a componentelor auto.

“Scopul nostru este să integrăm piese structurale imprimate 3D în generațiile viitoare de modele, cât mai repede cu putință. Pe termen lung, estimăm o creștere continuă a folosirii acestor piese imprimate 3D în producție,” au explicat reprezentanții VW.

Pentru moment, această tehnologie a fost folosită pentru imprimarea 3D a unor piese precum nuca schimbătorului de viteze (foto) sau emblemele de pe partea din spate a mașinii. Potrivit VW, aceștia sunt primii pași înainte ca piese structurale imprimate 3D să ajungă în producția de masă în cel mult 2-3 ani.

  • LEXMARK, marţi, 11.09.2018 16:13

    Bah esti prost???

  • SIMPLE MINDS, marţi, 11.09.2018 17:24

    Pe cine nu *lasi* sa moara nu te lasa sa traiesti .:-))