Volkswagen vrea să dezvolte un head-up display cu realitate augmentată: "Planșa de bord tradițională ar putea deveni învechită"

de Daniel Popescu
Duminica, 01.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen intenționează să dezvolte un head-up display cu realitate augmentată care ar putea conduce la dispariția planșei de bord tradiționale. Germanii au cumpărat acțiuni la o companie din domeniu.

Volkswagen a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni la compania germană SeeReal Technologies.

Constructorul german a luat această decizie cu scopul de a folosi produsele SeeReal Technologies pentru dezvoltarea unui head-up display cu realitate augmentată.

Ecranele care vor forma viitorul head-up display vor beneficia de realitate augmentată, urmând să aibă diverse efecte 3D pentru a permite utilizatorilor să "atingă" suprafața virtuală a ecranelor.

Pe aceste ecrane holografice, Volkswagen va putea afișa inclusiv informații în timp real din trafic, pentru a elimina necesitatea ca șoferul să se uite pe ecranul clasic al sistemului de infotainment.

"În generațiile viitoare ale head-up display-urilor, prezentările 3D se vor uni cu mediul și vor permite afișarea unor informații în apropiere și la depărtare de șofer. În viitor, planșele de bord convenționale ar putea deveni învechite, iar mașinile ar putea fi controlate prin switch-uri virtuale și ecrane", menționează Volkswagen într-un comunicat de presă.

Volkswagen a început colaborarea cu compania SeeReal Technologies la sfârșitul anului 2018, însă acum a decis să cumpere acțiuni pentru a-și proteja mai bine interesele în cadrul parteneriatului.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru