Volkswagen vrea despăgubiri de la fostul șef în scandalul Dieselgate: “Vom lua o decizie după finalizarea anchetei”

de Paul Cosma
Luni, 25.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se gândește să ceară despăgubiri lui Martin Winterkorn (foto), cel care se afla la conducerea grupului în 2015 atunci când a izbucnit scandalul Dieselgate. Aceasta variantă este luată în calcul de actuala conducere a companiei, potrivit presei germane.

Grupul Volkswagen este departe de a avea o perioadă liniștită, în contextul în care scandalul emisiilor diesel continuă să îi bântuie pe nemți chiar și la 3 ani de la izbucnirea lui.

În urmă cu o săptămână, șeful Audi a fost arestat în Germania, Rupert Stadler fiind “dat jos” și înlocuit cu Bram Schot, ce va asigura interimatul. Pe fondul tensiunii generale, grupul se gândește acum să ceară despăgubiri de la fosta conducere din 2015, an în care Volkswagen a fost lovită de scandalul emisiilor, potrivit presei germane.

“Despăgubirile din partea foștilor membri ai conducerii sunt luate în calcul foarte serios. După ce vom avea rezultatul anchetei autorităților, vom lua o decizie,” a declarat Stephan Weil, unul dintre oficialii VW din actuala conducere.

Autoritățile germane investighează în această perioadă oficiali de rang înalt de la Audi, după ce fostul șef Rupert Stadler a fost arestat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul Dieselgate.

El a fost acuzat că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Via Reuters (înreg.)

Comentarii (1)

  • În sfîrșit, o veste bună (și logică de altfel).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru