Volkswagen va reduce gama de versiuni: 25% dintre variantele de motoare și transmisii vor fi eliminate

de Daniel Popescu
Joi, 06.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va elimina din gama 25% dintre variantele de motoare și transmisii, iar versiunile de bază ale unităților de propulsie vor fi oferite doar cu cutie manuală.

Volkswagen a anunțat joi un amplu program de reducere a costurilor, care va fi îndeplinit în special printr-o reducere a gamei de versiuni.

Principala noutate este reducerea cu 25% a variantelor de motoare și transmisii începând de anul viitor, iar "victimele" vor fi variantele care înregistrează cele mai mici vânzări.

A doua măsură prevede că versiunile de bază ale motoarelor vor fi disponibile numai cu cutie de viteze manuală, astfel că nu vor mai putea fi achiziționate împreună cu o cutie de viteze automată. În plus, versiunile de bază nu vor mai fi disponibile cu tracțiune integrală. 

Ambele măsuri au rolul de a simplifica procesul de producție și lanțul de furnizori, ceea ce va permite o reducere a costurilor. De asemenea, 80% dintre mașinile produse de Volkswagen vor utiliza platforma MQB, în creștere de la 60% în prezent.

Volkswagen va adopta această strategie cu scopul de a reduce costurile cu până la 3 miliarde de euro până în anul 2023. Banii vor fi utilizați ulterior pentru dezvoltarea de modele electrice, servicii de mobilitate și mașini autonome, în contextul în care bugetul alocat pentru aceste programe va fi de 11 miliarde de euro.

Via Volkswagen

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Dacă nu-i copiază pe “coledzii” de la “GM”, tot degeaba. Adică aruncați ȋn neant și niște mărci – nu doar modele – mai ales pe acelea “nerentabile”. Ah, voi nu cunoașteți / nu dețineți puncte (comerciale) slabe, uitasem.

    Desigur, orice mașină te duce de la punctul A la punctul B, dar numai ȋn cazul ȋn care cele două puncte semnifică…extremitățile graficului vânzărilor :D

    Cică lumea s-a schimbat…Așijderea devizele. De pildă: banii nu aduc fericirea și nici nu o ȋntrețin, fiindcă banii sunt ȋnsăși fericirea.

    La cât este de mare Europa “avansată”, “civilizată”, nu se găsește nimeni care să ridice un monument impozant noului Zeus al industriei, recte “reducerea costurilor” ? “Dar nu și ȋn America?” – mă veți ȋntreba. Acolo nu este nevoie, căci reducerea se confundă cu ȋnsăși industria :)

    VAG și Ford, ce tot vă purtați ca niște lesbiene sfioase? Intrați odată ȋn “colaborare”, ca să știm o treabă. Se pregătește DaiGMler?

    “Cine vrea să fie stăpânul lumii nu poate să lase nimic necucerit” (replică din filmul “Vlad Țepeș”). Prin analogie, VAG nu se mulțumește cu creșterea fulminantă de pe cea mai mare piață auto a lumii (China) – o roade pe chelie să-i convingă și pe americani, ba ȋncă ȋn spirit revanșard (Dieselgate…), de aceea cochetează cu Ovalul Albastru, chiar dacă tehnologia electrică & autonomă este net mai dezvoltată ȋn curtea lui NGMCO. Un spiriduș iremediabil rău, care adoră să distorsioneze deliberat realitatea, mi-a șoptit insidios la ureche că deja se manifestă tendința globală de a apărea o concurență serioasă pentru mania SUV-urilor: camionetele/pickup-urile! Domeniu ȋn care F-150 este privit cu incontestabilă religiozitate…Chiar astăzi am avut ocazia de a savura unul pe viu: emană acel “nu știu ce” care electrizează simțul estetic. Așa cum Fiat nu a mărturisit niciodată că Jeep reprezenta ținta sa predilectă din Chrysler Group, cred că nici VAG nu va recunoaște că ȋi surâde ideea donjuanismului de imagine și cu impact…pecuniar al lui F-150 (puteți să susțineți că fabulez ȋntr-o veselie, dar eu pur și simplu mă bazez pe cea mai simplă axiomă existențială: “Orice este posibil”…). Iar un surplus de orgoliu ar deschide o altă pistă a “speculațiilor” : succesul lui Mustang ȋn Germania, adică fix sub nasul corporației nr. 1 la vânzări mondiale (Verkaufswagen, pardon, Volkswagen). Eh, cum să tolerezi așa ceva?! Mă rog, nu la nesfârșit…

    Ȋn loc de concluzie: Hitler se mulțumea cu visul accesibil “Germania, stăpâna Europei”. Contextul actual permite tocmai idealul “cel mare” : planeta ȋntreagă…
    7 9
  • @inexorbail


    Vorbesti de Tepesi, Hitleri, dieselgate si tu esti ala care a lasat 100 de Ron spaga la ITP asa de proba, asta conform spuselor tale.

    P.S. Renunta la stilul asta incalcit de a scrie, e foarte enervant.
    7 2
  • inexorabil
    dang (ȋntr-un cuvânt), constat că tălică nu ești prea isteț…D.p.d.v. constituțional, legal, logic și natural, eu pot lăsa orice ȋn mașina mea și pentru orice motiv din lume; dacă acel obiect dispare, atunci se cheamă că am fost jefuit. De asemenea, am dreptul și să reclam furtul, și să nu reacționez sub nicio formă. Bașca să forțez ce limite morale vreau eu. Orice alt comentariu ȋn plus pe temă se cunună cu irelevanța…

    dang, doar nu ești atât de IDIOT (nu-mi retrag termenul; dimpotrivă, ȋl accentuez!), ȋncât să-ți imaginezi că eu voi ține cont, ȋn vreun mod și vreodată, de recomandarea ta “binevoitoare”. Nu renunț, băiete, la nimic din ceea ce mă caracterizează…Ce se va ȋntâmpla? Vei avea apoplexie? Ah, da, te enervez. Dar cine te silește să mă citești??? Aici nu-i salon de masaj reconfortant și dezmierdător (fie și pentru…meninge), ci teren de luptă a ideilor…Acceptabile sau nu. Deocamdată, nu văd niciuna de-a ta; doar un spârcâit de pârâcios. Remember? “Mama, Ionel mi-a aruncat pe jos felia cu gem”. Iar mama: “M-aș fi mirat dacă l-ar fi aruncat felia pe Ionel”.
    1 3
  • @inexorabil

    Nu te supăra că îți spun, dar ai idei foarte simple exprimate cu cuvinte complexe. Din punctul meu de vedere, dacă ai nevoie de două ori mai multe cuvinte decât restul ca să exprimi aceeași chestie, cred că prostul ești tu.

    Gluma cu pâinea cu gem este demnă de milă.
    2 1
  • khal drogo
    @inexorabil: Schimba, tata, placutele de frana, ca scartaie...
    2 1
  • mircea badea
    sa renunte la diesel in primul rand.
    1 1
  • inexorabil
    dang zbang, ce ȋnțelegi tu prin “idei simple” ? Cele care nu sunt exprimate de alambicați gen Pleșu, ȋn cazul căruia ai neapărat nevoie de dicționar român-român? Apropo, te hipnotizează alchimiștii discursului? Mai devreme sau mai târziu, cert este că se va ivi unul ȋnzestrat nu numai cu acest “har”, ci și cu puterea incomparabilă de a conduce lumea (spre pierzanie).

    Dar rudele, prietenii și/sau colegii tăi nu ți se par “enervant” de simpli, adică “prea” inteligibili? Pe ei tot așa ȋi apostrofezi? Sau, ȋn optica ta selectivă, ei ȋnseamnă muma, iar eu ciuma?

    Te cufurești pe tine să treci drept psihiatru avizat, dar indiscutabil că ești doar…improvizat, adică…(foarte) simplu (veleitar).

    De fapt, atitudinea mea anticomunitară (anti-UE, anti-Reich) ȋi deranjează cumplit pe sclavii “raiului” consumist, care, dacă ar putea, m-ar ciurui nu numai la stâlpul infamiei, ci și la stâlpul propriu-zis…

    La urma urmei, mutanți schimonisiți de ură ca tine s-au tot perindat pe AM (văd că s-a mai ȋncumetat unul…sau ești tot tu?), dar n-am capitulat ȋn fața niciunuia…Nu voi ȋncălca regula nici acum. Ții morțiș să-mi creezi disconfort, dacă nu cumva depresie din cauza “revelației de pe urmă” ? Nicio șansă! Vă cunosc atât de bine, ȋncât vă pot descrie – cu lux de amănunte chiar – până mâine dimineață, dar nu-mi permit nici spațiul, nici timpul, nici cheful…Nu știți ce să mai scorniți, ca să fie percepute rechizitoriile voastre drept persuasive, iar efectul real urmărit vizează dezarmarea, umilirea și eliminarea din spațiul virtual a unui indezirabil și incorect politic ca mine…Nu-i așa că “delirez”, că sunt “paranoic” ?

    Vrei să ne “gratulăm” ȋn continuare? Nicio problemă; nu-mi place, dar nu-mi lași alternativă...Te/vă oprești/opriți, mă opresc – dinamica jocului este…foarte simplă.

    PS. “Pâinea cu gem” nu reprezintă nicio glumă, ci o pildă ilustrativă pentru specimene de teapa ta…
    1 2
  • iustin
    inexorabil, te afli intr-un loc stramt si intunecat, nu-i asa?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru