Volkswagen va mări cu 4.3% salariile a 120.000 de angajați din Germania: acord pentru evitarea grevei muncitorilor

Publicat joi, 22.02.2018 13:24 de Petre Barac

Volkswagen a acceptat să majoreze cu 4.3% salariile a peste 120.000 de angajaţi din Germania, începând cu luna mai, după cum a anunțat sindicatul IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania.

După o lungă perioadă de negocieri, Volkswagen și sindicatele au ajuns la o înțelegere privind salariile angajaților săi din Germania.

Cu toate că sindicaliștii doreau o majorare de 6%, constructorul a acceptat pânâ la urmă să majoreze cu 4.3% salariile a peste 120.000 de angajați din Germania.

Acordul este similar celui obţinut luna aceasta de IG Metall pentru cei aproximativ 3,9 milioane de angajaţi din industria germană.

Ca parte a acordului cu cel mai mare producător auto european, muncitorii de la fabricile din vestul Germaniei vor primi o plată suplimentară echivalentă cu 27.5% din salariul lunar, o dată pe an, începând din 2019.

Alternativ, aceşti angajaţi pot opta ca în locul banilor să beneficieze de şase zile libere suplimentare, a informat IG Metall.

Sindicatul solicitase majorarea salariilor cu 6%, îmbunătăţirea schemei de pensionare în cadrul VW şi angajarea mai multor ucenici, în condiţiile în care se schimbă tehnologia de fabricaţie a maşinilor. 

Via Agerpres