Volkswagen Sedric Active: versiunea pentru sportivi a conceptului de shuttle electric și autonom va fi prezentată în iunie

Publicat marţi, 12.06.2018 12:55 de Daniel Popescu

Volkswagen va prezenta la târgul de tehnologie CEBIT din Germania versiunea Active a shuttle-ului electric și autonom Cedric, care este dedicată sportivilor profesioniști.

Cu un an în urmă, Volkswagen a prezentat conceptul electric și autonom Sedric, care va sta la baza unor shuttle-uri de serie dedicate transportului urban prin intermediul viitorului serviciu Moia.

Constructorul german a anunțat acum că va prezenta o nouă versiune a acestui concept cu ocazia târgului de tehnologie CEBIT, care are loc la Hanovra în această săptămână.

Pe numele său Sedric Active, noul concept se adresează în special sportivilor profesioniști. Constructorul oferă ca exemplu faptul că Sedric Active poate transporta un echipament complet de surfing sau caiac-canoe, astfel că sportivii nu vor mai avea nevoie de un vehicul de asistență special.

"Viziunea noastră este să oferim mobilitate prin apăsarea unui simplu buton. Utilizatorii vor putea chema un Sedric prin aplicația Moia", explică Johann Jungwirth, șeful departamentului de servicii digitale din cadrul Volkswagen.

Tot la CEBIT, Volkswagen va face demonstrații cu diverse aplicații de inteligență artificială dezvoltate pentru mașini, dar și o serie de experimente cu tehnologii blockchain, care stau la baza criptomonedelor. Una dintre tehnologii are rolul de a permite mașinilor autonome să se încarce singur sau să parcheze singure pe baza datelor primite remote prin astfel de tehnologii.

Via Volkswagen

  • vianu, marţi, 12.06.2018 13:07

    Absolut genial...il pot folosi si sahistii, jucatorii de bridge sau poker? La planoristi s-or fi gandit?

  • via nu-i drept, marţi, 12.06.2018 23:00

    Nu, doar la paraşute