Volkswagen recunoaște decalajul față de concurență în dezvoltarea mașinilor autonome: “Alții au avansat deja foarte mult, Waymo este liderul industriei”

de Paul Cosma
Miercuri, 31.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul financiar de la Volkswagen reiterează dorința constructorului de a avea o alianță cu alte companii pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Oficialul recunoaște că VW a rămas în urma concurenței la acest capitol, spunând că Waymo (divizie Google) este liderul industriei în acest moment.

Nemții de la Volkswagen au pornit de curând discuțiile cu mai mulți potențiali parteneri pentru a stabili o alianță la nivelul industriei auto. Scopul? Adoptarea unui standard în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome, potrivit unor surse apropiate de compania germană.

Oficialii VW au susținut anterior că un asemenea standard tehnologic ar proteja mai bine constructorii în fața legii în eventualitatea unui accident cu victime provocat de mașinile autonome.

Ideea unei alianțe pentru dezvoltarea mașinilor autonome a fost reamintită de Frank Witter, directorul financiar de la Volkswagen, acesta recunoscând decalajul față de competitori pe această temă.

“Rămâne de văzut dacă fiecare constructor își va dezvolta propriul sistem, sau ne vom uni eforturile. Vrem să avem acces la un sistem al mașinilor autonome și discutăm cu jucătorii relevanți. Este un proces foarte costisitor, iar alții sunt deja foarte avansați,” a explicat Witter, spunând că divizia Waymo de la Google este liderul industriei la acest capitol.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Waymo este liderul .... pe hârtie !!!

    Nu au nicio maşină în producţie, vânzare nici direct nici cu alt producător.

    Liderul este clar în mod real... Tesla !!


    Aşa că mai uşor VW cu minciunile.
    6 6
  • andrei
    tesla e liderul masinilor autonome? loooool. poate al accidentelor cauzate de pilotul lor autonom cu probleme.
    6 5
  • Nicolae
    Aud numai si numai prostii cu masinile astea "autonome".
    Pai daca un tren care merge pe sine si tot are nevoie de un conductor, cum vom putea noi sa lasam o masina pe strada sa conduca "autonom"???
    Nu se va intampla acest lucru prea curand, in nici un caz in timpul vietii noastre, poate niciodata.
    Da, vor fi masini care pot merge singure pe autostrada, pe ici pe colo ... dar complet autonome ... no way!
    5 5
  • Volvo a circulat autonom cu Uber in Pennsylvania, pana cand concurenta de la Google, a reclamat ca a trecut pe rosu, iar dupa el inca vreo 2-3 masini cu soferi umani.... Stopul era defect trecea pe rosu fara galben intermitent cateva secunde!!!! ..... daca erai pe unda verde, si se schimba brusc pe rosu clar ca treci doar nu franezi la 50km-respectiv 35 mile pe ora blana sa aduni toata banda pe spatele tau!

    Mai tarziu au luat acelasi model cu autononie de gradul 4, i-au dezacivat toate echipamentele originale, au montat ce au ei mai bun si au reusit sa o omoare pe tipa afumata care impingea bicicleta noaptea..... prin sud prin Alabama pe undeva.....

    In 10-15 ani vom putea sofa, doar pe anumite drumuri , contra unor taxe, precum azi daca vrem sa vanam sau sa pescuim ceva .

    Drumuri Bune!
    6 1
  • Comentariile alaturate ale lui Nicolae si Avramiancu mi se par cel mai frumos lucru pe care l-am citit azi. Unul care nu crede in tehnologia noua (si chiar daca e sa fie o sa fie peste 100 de ani) si unul care vede o avansare foarte accelerata a lucrurilor.
    Desi manuta verde a mers la AvramIancu, cred totusi ca evolutia asta va lua ceva mi mult timp. Ceea ce sunt sigur insa e ca odata ce vor exista masini full autonome, lumea se va schimba dramatic. Si da condusul uman va ramane doar in motorsport, pe circuite sau anumite sectiuni de drum izolate.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru