Volkswagen Polo, Seat Ibiza și Seat Arona, rechemate în service: probleme la centură de siguranță de pe locul din mijloc din spate

de Daniel Popescu
Luni, 14.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
220.000 de unități Volkswagen Polo și 191.000 de unități Seat Ibiza și Arona sunt rechemate în service la nivel global ca urmare a faptului că centura de siguranță de pe locul din mijloc din spate se poate decupla în anumite situații.

Grupul Volkswagen a confirmat în această perioadă o problemă la centura de siguranță de pe locul din mijloc de pe bancheta din spate care afectează trei modele. Germanii menționează că, în anumite situații rare, cum ar fi o schimbare bruscă a benzii de mers, centura de siguranță respectivă se poate decupla singură.

Din acest motiv, producătorul a anunțat că va rechema în service cele 3 modele care sunt afectate de această problemă: 220.000 de unități Polo și 191.000 de unități SEAT Ibiza și Seat Arona.

Recall-ul este valabil la nivel global, în toate țările în care se comercializează cele 3 modele, iar proprietarii afectați vor fi contactați de reprezentații mărcii pentru a stabili o programare în service. Verificarea mașinii și remedierea problemei vor fi gratuite pentru toți clienții afectați.

"Siguranța rămâne prioritatea Volkswagen, iar brandul a identificat o soluție tehnică: un sistem de prindere modificat pentru centură, care va preveni decuplarea automată", menționează Volkswagwen într-un comunicat de presă.

Campania de recall va începe în următoarele săptămâni, însă Grupul Volkswagen nu a precizat o data exactă.

Până la remedierea problemei, Volkswagen recomandă clienților să nu folosească locul din mijloc de pe bancheta din spate.

Via Volkswagen, Seat, Automotive News

Comentarii (1)

  • brandul a identificat o solutie tehnica....deci WOW!!!
    sistem de prindere modificat....surubul cu torx de 14 va fi schimbat cu unul de 15
    decuplarea "automata" (la schimbarea brusca a benzii de mers!!!)....poate decuplare ACCIDENTALA

    deci cata vrajeala :|

    deci(2) compania asta chiar isi vede clientii ca pe niste idioti :(\

    deci(3) sau pur si simplu schimba inchizatorul
    9 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru