Volkswagen mărește stocurile de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit: “Nu putem să compensăm costurile dacă vor exista taxe vamale”

de Paul Cosma
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat mărirea stocurilor de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit. Nemții spun că, în cazul în care nu va exista un acord și vor fi introduse taxe vamale, VW nu va putea să absoarbă sau să compenseze costurile suplimentare, iar mașinile vor deveni mai scumpe pentru clienți.

Marea Britanie este programată să părăsească UE pe data de 31 octombrie, însă negocierile dintre britanici și autoritățile de la Bruxelles trenează, iar companiile ce activează în Regat sunt tot mai îngrijorate.

Perioada de așteptare și lipsa de certitudine au ecou în industria britanică, în contextul în care companiile nu știu la ce să se aștepte pe termen scurt și mediu. Între timp, companiile din industria auto se pregătesc pentru un scenariu negativ și anunță măsuri prin care să reducă riscurile la un nivel cât mai mic.

Dacă unii producători auto au anunțat întreruperi temporare ale producției, alții pun la cale creșterea stocurilor înainte de Brexit. În această categorie se încadrează și Volkswagen, grupul anunțând că a mărit stocurile de mașini pentru a se pregăti de un “hard” Brexit.

Potrivit lui Juergen Stackmann, director de marketing și vânzări, VW nu poate să compenseze sau să absoarbă costurile suplimentare în cazul în care vor fi introduse taxe vamale între Marea Britanie și UE.

“Am optimizat nivelul stocurilor pentru a amâna temporar impactul taxelor, însă există niște limite în acest caz.

Trebuie să fim realiști asupra faptului că mașinile vor deveni mai scumpe pentru clienți, a spus Stackmann.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Adrian
    Nu puteti?
    Nu vreti! Pai cum sa dati voi bani din propriul buzunar, pentru prostime? Prostime ca in alt context e mult iubitul si respectatul vostru client, in grija caruia luati in mod frecvent tot felul de masuri respectabile. Totul pana la bani.
    6 2
  • andrei
    pai da, actionarii nu vor sa ii lase pe directori sa suporte taxele vamale. nu imi spune ca tu, ca actionar, ai fi de acord. e o gluma. vinovati sunt prostii de englezi, cu aberatia lor de brexit care nu se mai termina, nu vw.
    6 1
  • Rudolf D.
    @Adrian
    ia zi mai tu marxistu de serviciu, cum ai face daca ai fi manager?
    Ai imparti toata avutia firmei ca sa fie toti egali in saracie?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru