Volkswagen își va schimba logo-ul în luna septembrie: primul model cu noua emblemă va fi Golf 8

Publicat joi, 22.08.2019 15:08 de Daniel Popescu

Volkswagen va avea din luna septembrie un logo mai simplu și mai modern adaptat la noile tendințe din lumea digitală, iar acesta va fi introdus în premieră pe Golf 8.

Volkswagen a anunțat joi că va prezenta un nou logo cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Producătorul german susține că a simțit nevoia unei noi identități vizuale ca urmare a scandalului Dieselgate, care a determinat compania să schimbe radical strategia prin planificarea a numeroase modele electrice.

Volkswagen nu a oferit încă nicio imagine cu noul logo, însă menționează că acesta este "mai tânăr, mai digital și mai modern".

Practic, Volkswagen va renunța la efectul 3D al celor două litere V și W din componența logo-ului în favoarea unui design bidimensional, cunoscut în lumea digitală drept "flat".

De altfel, logo-urile de tip "flat" și-au făcut apariția pentru prima oară pe sistemul de operare iOS prezent pe telefoanele iPhone dezvoltate de Apple și au fost ulterior adoptate de întreaga industrie digitală, întrucât sunt mai simple și mai ușor de reprezentat în mediile digitale.

Literele V și W vor fi integrate în continuare într-un cerc, însă nu se vor mai atinge. Pe modelele constructorului, logo-ul va fi alb pe un background negru, în timp ce viitoarele modele de performanță GTI vor avea o versiune roșie a logo-ului.

"Actualul logo a devenit greu, într-un fel imobil, în special în era digitală de astăzi. Noul logo a fost redus la componentele esențiale. Este plat, deschis, plin de contrast și ușor de perceput", explică Jochen Sengpiehl, directorul de marketing al Volkswagen.

Simultan cu noul logo, Volkswagen va opera o mică schimbare și în culorile oficiale ale constructorului. Pe lângă alb și albastru închis, o nuanță de albastru deschis va deveni de asemenea una dintre culorile oficiale ale mărcii.

Noul logo a primit numele "noul Volkswagen" și a fost dezvoltat de o echipă internă a celor de la Volkswagen pe parcursul ultimelor trei ani. Logo-ul va fi dezvăluit simultan cu prezentarea oficială a hatchback-ului electric ID.3. Cu toate acestea, Volkswagen a anunțat că primul model care va purta noul logo va fi noua generație Golf, care va fi prezentată în luna octombrie și care va fi disponibilă pentru achiziție până la sfârșitul acestui an.

Via Volkswagen

 • Bucur, joi, 22.08.2019 17:10

  Era digitala n-a inceput acum. Inca din anii '80 au fost elemente grafice 3D. Acum cica s-a trecut la 2D (flat). Mai bine zis s-a trecut la lene.

 • Andrei, joi, 22.08.2019 17:53

  Noul logo este un furnal?

 • PMC, joi, 22.08.2019 18:01

  @Andrei: nuuu, cum sa fie? Nu vezi ca s-au transformat peste noapte in portdrapel pentru masini cu baterii?! :) Culmea tupeului! Dupa ce ai dat foc orasului intreg, iti faci firma de pompieri si te lauzi plin de tupeu cu asta. Si culmea culmii: lumea te si crede. :)

 • Kirotractor, joi, 22.08.2019 21:10

  De acord cu toți trei. Mai remarc doar că involuția 2D-lenevoasă :-) bine punctată de @Bucur a cerut 3 (trei !!!) ani de așa-zisă muncă a unei întregi echipe... Bănuiesc că una destul de numeroasă și bine plătită. ...Pentru un pârdalnic de logo, mai primitiv deduc decât actualul. Acum cred că e clar oricui de ce au prețuri... VAG nesimțite mașinile lor.

 • hilmi, vineri, 23.08.2019 07:44

  Modelele Toyota au schimbat deja logo-ul 3D cu unul 2D de un an....

 • hazard, vineri, 23.08.2019 09:23

  Imi cumpar Golf R daca o sa aiba logo albastru.

 • Rudolf D., vineri, 23.08.2019 12:37

  Pai si asa ii criticau unii ca sunt conservatori si nu schimba prea mult designul de la o generatie la alta. Uite ca schimba, acum o sa deosebim un Golf 7 de 8 doar uitandu-ne la sigla. He he he he....

 • someone, vineri, 23.08.2019 15:14

  mare lucru, in cele din urma au schimbat lucrul care le cauza cele mai multe probleme de imagine, in fata clientilor si a autoritatilor, probleme de fiabilitate si cate si mai cate....cu noul logo, vw a devenit o cu totul si cu totul alta firma