Volkswagen intenționează să lanseze o nouă sportivă electrică: modelul va avea o tehnologie inovatoare pentru baterii

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Luni, 24.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează posibilitatea de a lansa o sportivă electrică cu o tehnologie inovatoare pentru baterii, potrivit unor informații neoficiale.

Volkswagen va extinde semnificativ în următorii ani gama de modele electrice comercializate sub noul brand ID, iar pe lista germanilor figurează și o sportivă electrică cu tehnologie avansată, potrivit unor surse neoficiale citate de publicația Autocar.

Sursa citată menționează că noul model ar urma să ia forma unui coupe sau a unui roadster și să fie lansat pe piață până la jumătatea anilor 2020.

Noul model ar urma să fie bazat pe deja-tradiționala platformă MEB și va prelua o serie de tehnologii de la sportiva ID R, folosită de Volkswagen pentru a demonstra performanțele de care este capabil un model electric.

Sven Smeets, directorul de motorsport al Volkswagen, susține că noul model va avea ca punct de atracție o nouă tehnologie pentru baterii.

"Începem să lucrăm la primele baterii pentru mașini de performanță de serie cu ajutorul echipei dedicate de la ID R, așa că va exista o legătură directă între ele. În acest moment finalizăm parametri de performanță pentru baterii", a declarat el.

Pentru moment nu este clar care va fi numele noului model sau care vor fi performantele acestuia, mai ales că lansarea propriu-zisă este la circa 5 ani distanță.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • someone
    si in ce consta aceasta tehnologie inovatoare a bateriilor?
    5 0
  • eee.. si tu vrei totul din prima, mai intai stirile teaser si dupa cativa ani detaliile
    5 0
  • Nu e nici o "noutate" pentru VW sau baterii.

    Va avea un motor termic (de preferinta diesel, din cele softate, ca tot mai au pe stoc) care NU O SA PORNEASCA la testele de noxe (deh! masina electrica, ce noxe sa masori).

    Simplu, nu? Si stiu-eu-cine va fi fericit ca, desi este pacalit, va merge eco pana la mare ca un "bashtan".

    Somn usor.
    2 2
  • Nu te mai oftica! Viata e frumoasa. Iar pentru cei cu Diesel, mai ieftina si cu autonomia mai mare. Si culmea. Nimeni nu se simte pacalit. Poate doar edik care vrea sa se sinucida in garaj cu esapamentul in gura dar nu-i iese.
    1 1
  • @Dulap

    Nu's ofticos din fire. Mi-am luat un aspirat....povestea era/este despre VW* story.

    *am depasit 500.000km la bordul unor modele din acest grup; cred ca stiu despre ce vorbesc - n.b. si erau din generatiile fara "soft TARE"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru