Volkswagen Golf GTI TCR Concept: primele imagini cu cel mai rapid Golf GTI din istorie

de Daniel Popescu
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini cu Golf GTI TCR Concept, care va primi o versiune de serie până la finalul acestui an. Derivat din modelul de curse Golf GTI TCR, acesta va deveni cel mai rapid Golft GTI din istorie datorită vitezei maxime de 264 km/h.

Volkswagen a confirmat la începutul lunii mai că pregătește o versiune de serie pentru Golf GTI TCR, model cu care concurează în competiția de circuit TCR International Series.

Pentru moment, constructorul german s-a limitat să prezinte mai multe fotografii cu un concept înainte că versiunea de serie să fie dezvăluită oficial până la finalul acestui an.

Detaliile tehnice despre noul model au fost deja făcute publice în urmă cu câteva zile. Astfel, Golf GTI TCR Concept este echipat cu un motor TSI pe benzină de 2.0 litri capabil să genereze 290 de cai putere între 5000 și 6800 rpm. Între timp, cuplul maxim va fi de 370 Nm la 1600 rpm și va "rămâne ridicat în mod consecvent" la această valoare până la 4300 rpm. Motorul funcționează împreună cu o cutie de viteze automată DSG cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, însă Volkswagen afirmă că aceasta limitare poate fi îndepărtată la solicitarea clienților, caz în care Golf GTI TCR ajunge la cel mult 264 km/h.

Cu această viteză, versiunea de serie Golf GTI TCR va deveni cel mai rapid Golf GTI.

În standard, versiunea de serie va fi echipată cu jante de 18 inch, însă opțional poți alege și jante de 19 inch, iar sistemul de frânare beneficiază de discuri de frane perforate. Tot opțional, clienții pot alege un sasiu sportiv mai dinamic și tehnologia Adaptive Chassis Control.

Legat de interior, germanii menționează că scaunele sport au un design împrospătat cu o zonă centrală roșie care este vizibilă inclusiv pe volan. De asemenea, la deschiderea portierei logo-ul TCR se proiectează pe sol.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru