Volkswagen dezvoltă un sistem inteligent de management pentru traficul urban: primele teste vor avea loc la Barcelona

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va testa la Barcelona un sistem inteligent de management al traficului urban prin ajustarea rapidă a flotelor de taxi-uri și autobuze la cererea existentă și scurtarea timpului de așteptare pentru pasageri.

Grupul Volkswagen a anunțat planurile pentru a testa la Barcelona un nou sistem inteligent de management pentru trafic, care a fost dezvoltat cu ajutorul calculatoarelor cuantice.

Experții Volkswagen au analizat date anonime de mișcare de la smartphone-uri și transmițătoare instalate pe mașini pentru a calcula gradul de aglomerație și numărul persoanelor implicate. Datele au fost ulterior optimizate printr-un algoritm cuantic pentru a genera o serie de rezultate prin care traficul să fie mai fluid.

Datele obținute pot fi folosite de companiile de taximetrie pentru a aloca mai multe mașini în zonele în care există o cerere ridicată sau de companiile de transport pentru a ajusta rapid numărul de autobuze pe anumite rute. În plus, în acest fel se reduc situațiile în care taxi-urile călătoresc pe distanțe lungi fără pasageri, iar timpii de așteptare pentru pasageri vor fi mai scurți.

"Companiile de transport și cele de taximetrie din marile orașe sunt foarte interesate să-și gestioneze eficient flotele.

Sistemul nostru de management al traficului poate face ca asta să devină realitate", afirmă Florian Neukart, unul dintre inginerii Volkswagen care lucrează la acest proiect.

Ulterior, datele obținute în cadrul acestui proiect vor putea folosite și pentru a dezvolta tehnologii prin care viitoarele mașini autonome să comunice eficient între ele.

Primele teste vor avea loc la Barcelona întrucât Volkswagen are deja o bază de date bogată pentru acest oraș, însă tehnologia poate fi adaptată rapid la orice localitate.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru