Volkswagen caută aliați pentru dezvoltarea mașinilor autonome: nemții vor un “standard tehnologic” la nivelul industriei

Publicat vineri, 14.09.2018 14:20 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen vrea să se alieze cu alți producători auto ca să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Nemții spun că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.

Nemții de la Volkswagen au pornit discuțiile cu mai mulți potențiali parteneri pentru a stabili o alianță la nivelul industriei auto. Scopul? Adoptarea unui standard în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome, potrivit unor surse apropiate de compania germană.

Astfel, oficialii VW susțin că un asemenea standard tehnologic ar proteja mai bine constructorii în fața legii în eventualitatea unui accident cu victime provocat de mașinile autonome.

“Când ești implicat într-un accident, ai o șansă mai bună în fața instanței de judecată atunci când mașina ta respectă ultimele standarde tehnologice. Cum creăm un astfel de standard? Ideal ar fi ca toată lumea să folosească același sistem de senzori și soft. Întrebarea ar fi cum reușim să creăm o mașină care să garanteze că noi, constructorii, vom fi cât mai puțin afectați de plata despăgubirilor,” a declarat un reprezentant VW, fără să specifice numele producătorilor implicați în aceste discuții.

Potrivit acestuia, lansarea pe piață a mașinilor complet autonome va crea o serie de piedici legislative, iar “firmele de avocatură sunt deja în blocstarturi”.

Via Automotive News

 • dan_grc, vineri, 14.09.2018 15:03

  Ăștia deja se gândesc cum să scape dacă o dau nasol cu autonomele.

 • vianu, vineri, 14.09.2018 15:32

  aici s-ar potrivi vorba ceea: spune-mi cu cine umbli sa-ti spun cine esti. Dar ar putea sa incerce sa bata la usa celor din grup, pe la Audi, Skoda, Lamborghini, MAN, etc. Apoi ar iesi in fata presei sa mai spuna ceva de genul " avem cea mai mare...alianta din industrie! Iarasi suntem primii cu ceva" no?

 • Arogantul, vineri, 14.09.2018 20:12

  traducere, suntem in spatele tesla volvo si mercedes la capitolul autonomie, deci hai sa stabilim niste reguli ca sa ii incetinim pe ceilalti sa avem timp sa aducem pe piata un cacat de produs marca Das Kaka.

 • Anonim, sâmbătă, 15.09.2018 15:14

  Astia vorbesc de standard tehnologic ? Nu mai au limite si tupeu astia de la WV .