Volkswagen, BMW și Nissan vor să aducă “revoluția electrică” în Africa de Sud: producătorii auto vor propune investiții și așteaptă sprijin guvernamental

Publicat luni, 12.08.2019 13:28 de Paul Cosma

Volkswagen, BMW și Nissan se numără printre producătorii auto care vor să investească într-o “revoluție a mașinilor electrice” tocmai în Africa de Sud. Constructorii vor veni cu un set de propuneri către guvern și speră să obțină sprijinul acestuia pentru a începe investițiile în electrificare.

Asociația Producătorilor de Automobile din Africa de Sud susține că mai mulți producători auto internaționali vor să vină să investească într-un proiect de mare amploare care să aducă o “revoluție a mașinilor electrice” în țara menționată.

Șeful asociației, Mike Mabasa, spune că Volkswagen, BMW și Nissan se numără printre companiile care poartă negocieri cu guvernul pentru a veni să investească în “

electrificarea Africii de Sud”.

Potrivit acestuia, constructorii vor să convingă autoritățile să renunțe la taxele de import în cazul mașinilor electrice și, în plus, să dezvolte infrastructura de încărcare pentru acestea.

Producătorii auto ar urma să vină cu setul de propuneri concrete până la sfârșitul acestui an. Industria auto din Africa de Sud a atras investiții în fabrici din partea VW, Ford, BMW, Daimler sau Toyota și pare să fie un punct de atracție pentru dezvoltarea și producția de mașini electrice.

Via Automotive News

  • PMC, marţi, 13.08.2019 10:02

    "Toate-s vechi si noua toate". :) Mda, deci producatorii milogesc ajutoare de stat sau taieri de taxe pentru minunile tehnologice cu baterii si frunzulitze verzi pe ecrane colorate. Ce draguuuutz... De ce nu ma mir? :)))) O intrebare pentru idiotii utili: de ce n-a fost nevoie de niciun ajutor de stat pentru propulsia cu abur? :) De ce n-a fost nevoie de niciun ajutor pentru propulsia cu ardere interna? :) Hai ca daca nu stiti, va dau tot eu raspunsul.

  • mircea badea, vineri, 16.08.2019 08:51

    no, spune-ne cati aveau masini pe atunci?