Volkswagen are un nou furnizor de baterii pentru mașinile electrice: contract cu sud-coreenii de la SK Innovation

de Paul Cosma
Miercuri, 14.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a semnat un contract cu sud-coreenii de la SK Innovation (SKI) prin care asiaticii vor furniza baterii pentru mașinile electrice din grupul german. Bateriile SKI vor fi folosite preponderent în America de Nord, dar și într-o mică proporție pentru producția de vehicule electrice din Europa.

Grupul Volkswagen are în plan să lanseze 50 de modele electrice noi până în anul 2025, motiv pentru care vrea să-și extindă numărul furnizorilor de baterii pentru viitoarele vehicule de pe platforma MEB.

Nemții au anunțat semnarea unui contract cu SK Innovation (SKI), un producător sud-coreean de baterii pentru mașinile electrice. SKI va furniza baterii pentru VW în America de Nord, dar și pentru o parte din vehiculele electrice VW din Europa.

Este al patrulea contract de acest fel, după înțelegerile similare cu LG Chem, Samsung și CATL, cei din urmă fiind parteneri strategici ai Volkswagen în China.

Companiile LG Chem, Samsung și SKI vor asigura furnizarea de baterii pentru mașinile electrice către VW, în Europa, din 2019. În plus, cei de la SKI vor livra baterii și către piața nord-americană începând din 2022.

Grupul Volkswagen, prin vocea CEO-ului său, a anunțat că are capacitatea și materia primă necesare să producă 50 de milioane de mașini electrice.

Via VW

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru