Volkswagen ar putea folosi fabricile Ford din SUA: “Suntem în negocieri avansate privind o alianță globală”

Publicat miercuri, 05.12.2018 11:55 de Paul Cosma

Șeful VW, Herbert Diess, a spus că este în discuții avansate cu Ford pentru o alianță globală și că există posibilitatea ca Volkswagen să folosească fabricile constructorului american pentru a produce mașini în Statele Unite.

Constructorii auto ne-au obișnuit în ultimii ani cu formarea unor alianțe prin care să reducă costurile de dezvoltare ale noilor modele, iar unul dintre exemple este dat de Volkswagen și Ford.

Cei doi mari producători au anunțat, în luna iunie, semnarea unui Memorandum de Înțelegere prin care vor analiza viabilitatea unui parteneriat. 

Negocierile sunt într-un stadiu avansat, iar Herbert Diess spune că dialogul cu Ford va duce la crearea unei “alianțe globale în industria auto”.

Oficialul a spus că Volkswagen ar putea să folosească fabricile Ford din SUA pentru a produce mașini VW pe pământ american. Este luată în calcul și varianta construcției unei alte fabrici VW în Statele Unite.

“Suntem în negocieri avansate cu Ford pentru o construi o alianță globală în industria auto, care va întări și industria auto americană,” a declarat Herbert Diess.

În ultimul timp, cei doi producători au transmis că poartă discuții privind colaborări în mai multe sectoare de activitate din industria auto.

Via Automotive News

  • vianu, miercuri, 05.12.2018 12:30

    ce tare...intr-o relatie, vocea auzita e cea a ...cocosului in acest caz, Ford, gaina parteneriatului, pe langa faptul ca sta ca muta'n cuibar isi pierde si bolul cu hrana. industria auto americana? e intr-un progres enorm...