Volkswagen, acuzată de manipulare în scandalul Dieselgate: autoritățile bănuiesc că producătorul a mințit într-un comunicat de presă

de Daniel Popescu
Marti, 20.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul Volkswagen pe fondul unor suspiciuni că producătorul a furnizat informații eronate în cadrul unui comunicat de presa din decembrie 2015.

Grupul Volkswagen are în continuare numeroase probleme cu scandalul Dieselgate. Ultimul episod s-a derulat chiar la începutul acestei luni, când autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul central.

Informația a fost confirmată de Grupul Volkswagen abia în cursul dimineții de 20 de martie, după ce autoritățile au anunțat că au preluat documente și fișiere de pe calculatoarele companiei.

Noile probleme pleacă de la un comunicat de presă transmis de constructor în 9 decembrie 2015 cu privire la estimarea numărului de mașini care au emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele legale. În comunicatul respectiv, care poate fi citit integral aici, Volkswagen sutine că propria sa investigație a arătat că a subestimat cifrele legate consum și emisii pentru numai 36.000 de mașini, deși anterior anunțase că estimarea este pentru 800.000 de mașini. În plus, comunicatul menționa că Volkswagen nu a găsit nicio dovadă cu privire la alterarea ilegală a emisiilor de dioxid de carbon.

Autoritățile au confiscat documente și fișiere cu scopul de a afla dacă Volkswagen a mințit în cadrul comunicatului de presă și dacă managerii știau deja că problemele sunt mult mai grave decât cele anunțate public.

În cazul în care suspiciunile se vor adeveri, constructorul poate fi acuzat că a încercat să manipuleze piața prin informații eronate, pentru a limita pierderile semnificative înregistrate la vremea respectivă pe bursă ca urmare a scăderii acțiunilor.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • cineva
    Indiferent de ce se dovedeste si se va dovedi, nu va avea nici un efect negativ asupra lor.
    vanzarile cresc, pretul actiunilor si el, profiturile - nu mai spun, dividendele pentru patroni ating recorduri, iar masinile alea diesel, pe care le scot de pe piata din Germania, ajung imediat in Romania, unde toti se bat pe ele. Si le merge!
    Jos palaria!
    Astea inseamna sa fii schmecker!
    9 3
  • Nu vad ca U.E. sa ia taurulWv) de coarne si sa aplice o amenda imensa , un buy back la toate masinele cu probleme si putina puscarie(gasesc ei un tap ispasitor) asa cum s-a intamplat in USA in cazul Diesel gate.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru