Volkswagen a prezentat noul concept Tarok: cutie automată și tracțiune integrală pentru pick-up-ul destinat pieței din Brazilia

de Cornel Șocariciu
Marti, 06.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat noul concept Tarok. Pick-up-ul dezvoltat de nemți va avea în scurt timp și o versiune de serie dedicată exclusiv pieței din Brazilia. Prototipul are un motor de 1.4 litri TSI de 150 CP, tracțiune integrală și cutie automată.

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul concept Tarok. Pick-up-ul producătorului german a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Sao Paulo, iar conform oficialilor din Wolfsburg, versiunea de serie a lui Tarok va fi disponibilă exclusiv pe piața din Brazilia.

Nemții spun că noul concept Tarok îmbină caracterul practic al pick-up-urilor cu designul modern oferit în prezent de SUV-uri. Pentru moment, reprezentanții Volkswagen nu vin cu detalii complete referitoare la proaspătul Tarok. Știm că pick-up-ul măsoară 5 metri, iar bena poate fi extinsă în funcție de nevoile de moment. Volkswagen spune că "peretele" care desparte cabina de benă și al doilea rând de scaune pot fi rabatate, iar astfel lungimea obiectelor care pot fi transportate crește de la 1.206 mm la 1.861 de mm.

La interior, conceptul Tarok este echipat cu un instrumentar digital de bord (Digital Cockpit), cu un ecran central generos și cu o serie de accesorii vopsite în culoarea caroseriei.

De asemenea, nemții au pregătit și o serie de elemente cromate pe care le-au aplicat atât la nivelul caroseriei, cât și la nivelul habitaclului.

Conceptul Volkswagen Tarok este echipat cu un motor de 1.4 litri TSI de 150 CP, iar resursele unității sunt gestionate de o cutie automată cu 6 trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Motion. Pe versiunea de serie, nemții vor veni și cu un diesel de 2.0 litri și 150 CP.

Comentarii (4)

  • unu altu
    VW devine foarte confuz cu numele T-Roc Tarok Karoq ...... S-au terminat ideile de nume? Astea 3 sunt exagerat de asemanatoare, se vor confunda usor!
    3 1
  • EuroNCAP
    Toro (Fiat) + Oroch (Renault) = Tarok ? Interesanta alegere pentru a populariza rapid un nou nume pe piata!
    0 1
  • Iar brazilienii vor avea parte de... Tanoak (bazat pe Atlas.) Multă originalitate, ce să zic. :-)

    Merita amintit că soluția interiorului modulabil e inspirată din cea a Skodei Felicia Fun - veche de două decenii, adică de la începutul cumetriei germano-cehești.
    Puțini cred că-și amintesc originalul mini-pickup (exclusiv galben), în care pasagerii din spate stăteau pe o semi-strapontină depliată-n benă... însă doar cu cerul deasupra capetelor.

    Greu explicabil insuccesul comercial al modelului, f. reușit ca design (și cu motor VW 1.6 de 75 CP - nu rîdeți, trăgea OK și era indestructibil, spre deosebire de unele TSI-uri moderne).
    Poate fiindcă începea să ruginească încă din showroom?! :-)))
    6 1
  • @unul altu : L-ai uitat pe AMAROK , care de fapt e in prezent singurul pick up de la nemti. Chiar au luat-o pe campii cu denumirile astea ,parca sunt luate dintr-o revista de benzi desenate...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru