Volkswagen a prezentat noul concept ID Roomzz: SUV-ul electric cu șapte locuri dezvoltă 306 CP și promite o autonomie de până la 450 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 15.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la conceptul ID Roomzz. SUV-ul electric cu șapte locuri dispune de sisteme avansate de conducere autonomă, iar versiunea de serie este programată pentru 2021.

Volkswagen este unul dintre constructorii europeni care a ales să fie prezent în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Pentru evenimentul asiatic, producătorul german a pregătit noul concept electric ID Roomzz, prototip dezvoltat având la bază platforma MEB a grupului german.

SUV-ul electric cu șapte locuri este echipat cu două motoare electrice, iar puterea totală oferită de acestea ajunge la 225 kW (306 CP). Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 6.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 180 km/h.

Motoarele electrice sunt alimentate de la un acumulator cu o capacitate de 82 kWh. Conform reprezentanților constructorului german, bateriile oferă suficientă energie pentru a parcurge până la 450 de kilometri, valoare măsurată conform standarului WLTP. Jumătate de oră va fi suficientă pentru ca bateriile să ajungă de la 0 la 80% din capacitatea maximă atunci când sunt încărcate la o priză rapidă de 150 kW.

Noul concept Volkswagen ID Roomzz este echipat cu sistemele IQ Drive care permit o rulare autonomă de nivel 4.

Producătorul german spune că în funcție de modul de conducere ales, configurația interiorului se modifică: în varianta de rulare autonomă (ID Pilot), scaunele se pot roti către interior cu până la 25 de grade, iar spătarele pot fi înclinate astfel încât toți pasagerii să se bucure de un drum mult mai liniștit.

Modul de rulare ID Drive este dedicat momentelor în care șoferul vrea să preia controlul. Instrumentarul de bord și ecranului sistemului de infotainment (13.8 inch) sunt integrate sub același panou de sticlă, iar volanul poate culisa în funcție de modul de rulare ales.

Versiunea de serie a lui Volkswagen ID Roomzz va fi disponibilă la nivel global începând cu 2021.

Comentarii (3)

  • De ce nu l-or fi botezat RrOoMmZz nu știu -- să șocheze și mai și.
    Dincolo de glume însă: VAGi promisiuni livrează văd nemții-n continuare pe bandă rulantă pt. deceniul (ori secolul?) următor, întru crearea unui orizont de așteptare cu efecte subliminale apropiate de psihoză.
    ...În timp ce Kia+Hyundai sau Renault+Nissan își văd de treabă fără să facă multe PR-valuri.
    Să nu mai zic de Tesla...

    Tangențial la eforturile (PR-advertisment) f. variabile-n industrie - în funcție de parșivenia fiecărui dept. marketing zic eu -, n-ar fi rău ca AM să bage și un articol pe tema cheltuielilor respective / per mașină.

    ...Care, vă zic eu de p-acu, variază între cca. 200 € și... 3.000 € !!! Ca tabloul să fie însă complet, e relevant de aflat că sumele cele mai mari sînt cheltuite pentru promovarea mașinilor... - ei da, ați ghicit - cele mai proaste. :-)
    Adică nu doar nefiabile, ci și f. scumpe (JLR e doar un exemplu.)

    Gata cu adevărurile incomode însă (pardon, rant-urile): strict ontopic, Mega-ID-ul ăsta pare OK ca design, chiar dacă-și cam aduce cu ultimul SsangYong.
    Nasol ar fi doar dacă ar utiliza aceleași baterii cu celule prismatice, grele și dificil de răcit (de pe e-Tron, Merc EQC etc.)
    18 2
  • andrei
    daaaa, ca si multe electrice se vand ca numar total. tu ai vazut ce procent din numarul total sunt electrice? de ce crezi tu ca doar atat? din cauza ca nu sunt modele? looooooooool. DIN CAUZA DE PRET!!!!!
    wake up si mai lasa vaicarelile astea zilnice.
    2 13
  • @andrei (nu degeaba cu *i* mic) -- Mă confunzi cu @Edikkk. dar nu ăsta-i unicul simptom al lenei tale neuronale. Ai putea-o da în bară deci cu majuscule măcar, acolo unde-i nevoie. :-)

    Nu-s deci e-fan, ba chiar dimpotrivă. Analfabetismul funcțional al *generației Z* nu mă miră însă. Implicit, nici receptarea taman de-a-ndoaselea a mesajului inclus în comentarii.
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru