Volkswagen a oprit livrările autoutilitarelor Transporter în Germania: “Am descoperit că emisiile sunt prea mari”

de Petre Barac
Sambata, 09.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat oprirea livrărilor de autoutilitare Transporter către dealerii din Germania după ce a descoperit că modelele sale au emisii peste limita maximă. Nemții susțin că problema a fost raportată și la autoritatea națională de transport KBA.

La doi ani de la scandalul Dieselgate, când a recunoscut manipularea testelor de emisii în Statele Unite, Volkswagen se confruntă din nou cu aceeași problemă.

Nemții au oprit livrările autoutilitarelor Transporter către dealerii din Germania după ce testele efectuate de companie au arătat că emisiile sunt mai mari decât limita legală. Problema a fost sesizată și la KBA, autoritatea de transport din Germania.

Potrivit revistei Der Spiegel, mașinile care au picat testul fac parte din ultima generație a lui VW Transporter, deci ar trebui să se conformeze normelor Euro 6.

Oficialii Volkswagen au exclus existența unui soft care să “păcălească” din nou emisiile și spun că autoritatea KBA le-a permis să facă mai multe teste care să lămurească situația.

Via Autonews

Comentarii (3)

  • Cand m-am trezit, nu mai dormeam. Cum de nu si-au dat seama pana acum?!
    25 2
  • cristi
    Vai ce descoperire fantastica... chiar mai mare ca E=mc2 !
    Bravo si la mai multi carnaciori....
    15 4
  • Secretul lui vw
    Ce inseamna o amenda sanatoasa, americana. Daca ar fi platit si in Europa ramaneau la vreo 2 motoare.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru