Volkswagen a înființat divizia “Car.Software”: toate modelele noi din grupul VW vor folosi același soft până în 2025

Publicat marţi, 18.06.2019 11:55 de Paul Cosma

Volkswagen a anunțat că toate modelele noi din grup vor folosi același soft până în 2025, după înființarea diviziei “Car.Software”. Sistemul de operare “vw.os” va fi standardul pentru toate brandurile din grupul german, care dorește ca dezvoltarea software să fie făcută in-house în proporție de cel puțin 60% (față de 10% în prezent).

Volkswagen își asumă o mai mare responsabilitate în dezvoltarea softurilor cu care își va echipa viitoarele modele din grup.

Nemții au înființat divizia “Car.Software”, în cadrul căreia vor lucra 5.000 de experți, și care se va ocupa cu dezvoltarea in-house a platformelor software ale grupului, în proporție de cel puțin 60%, față de cele 10 procente din prezent.

Până în 2025, toate modelele noi lansate de grupul VW vor folosi aceeași platformă software, respectiv sistemul de operare “vw.os”, care va deveni standardul pentru toate brandurile din grup. Primul vehicul din grup care va folosi noul soft va fi electricul Volkswagen ID3.

Noua platformă software este menită să ofere funcțiile de bază pentru toate brandurile și să reducă nivelul costurilor cu dezvoltarea. Volkswagen spune că, în prezent, trebuie să integreze sisteme de la mai mulți furnizori care oferă aceleași facilități, ca de exemplu sistemul de infotainment și navigația.

Via VW

 

  • ANV, marţi, 18.06.2019 20:00

    "Volkswagen a anunțat că toate modelele noi din grup vor folosi același soft..." Voiam sa fac o gluma...

  • @ANV, miercuri, 19.06.2019 11:30

    Si eu am ras cand am citit titlul. Poate nu e chiar cea mai buna exprimare cunoscand istoricul lor.