Volkswagen a deschis un centru IT cu 300 de specialiști la Lisabona: “Dezvoltarea software, o competență esențială pentru VW”

de Paul Cosma
Miercuri, 07.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat deschiderea unui centru de dezvoltare software în Lisabona. Circa 300 de specialiști IT vor lucra în capitala Portugaliei pentru “dezvoltarea software a serviciilor digitale” oferite de grupul german.

“Transformarea digitală” este una dintre expresiile cele mai folosite în mediul actual de business, fiind o prioritate pentru majoritatea companiilor din diferite industrii.

Nu fac excepție nici producătorii de autovehicule, care pun accentul tot mai mult pe dezvoltarea “serviciilor digitale” cu care să-și apropie clienții.

În acest sens, Volkswagen a anunțat deschiderea unui centru IT în capitala Portugaliei. Aproximativ 300 de specialiști IT vor lucra la Lisabona pentru dezvoltarea de software pentru grupul german, iar 100 dintre ei vor fi repartizați diviziei MAN Truck & Bus.

“Dezvoltarea software pentru noile servicii digitale va deveni o competență esențială pentru Volkswagen, a declarat Martin Hofmann, Chief Information Officer în cadrul VW.

Grupul german este prezent în Portugalia de peste 25 de ani. Volkswagen are o fabrică de 5.900 de angajați la Palmela, în apropiere de Lisabona, acolo unde sunt produse diferite modele precum VW T-Roc, VW Sharan sau Seat Alhambra.

Via VW

Comentarii (1)

  • Costel
    Latrini si software.. LOL!
    Le da si la sarantoci aia un os de ros.
    portugheji si crancofoni sa faca de-alea... patiseri
    even if the portuguese also know something about wine..
    LOL :))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru