Vitesco a furnizat unitatea de control pentru Volkswagen ID.3: componenta gestionează motorul electric, încărcarea bateriei și software-ul

de Daniel Popescu
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vitesco, fosta divizie Powertrain a celor de la Continental, este furnizorul unic al unității de control pentru Volkswagen ID.3. Componenta are rolul de a gestiona motorul electric, încărcarea bateriei și software-ul.

Volkswagen ID.3 este deja disponibil pentru comandă pe piața din România, iar Vitesco Technologies a dezvăluit că este unicul furnizor al unității de control de pe hatchback-ul electric.

Compania germană de tehnologie, desprinsă în urmă cu un an din Continental, menționează că unitatea de control a fost dezvoltată pentru platforma MEB, astfel că va fi disponibilă și pentru alte modele electrice ale Grupului Volkswagen.

Unitatea de control este una dintre cele mai importante componente de pe ID.3, ca urmare a numeroaselor sale funcții. Astfel, unitatea de control activează motorul electric, coordonează toate comenzile inițiate prin apăsarea pedalei de accelerație și joacă un rol important pentru încărcarea bateriei și managementul energiei.

De asemenea, tot unitatea de control este responsabilă și pentru actualizările software over-the-air, motiv pentru care include și o serie de elemente de securitate cibernetică.

"Acest produs ne permite să participăm la ecosistemul de electrificare al celor de la Volkswagen, ceea ce reprezintă o dovadă a expertizei noastre în electronică pentru întregul sistem de propulsie", precizează Wolfgang Breuer, vice-președinte eecutiv pentru divizia Electronic Controls din cadrul Vitesco Technologies.

Interesant este că server-ul de aplicații pentru Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de compania-mamă Continental, iar la acesta au contribuit inclusiv ingineri de la centrele de dezvoltare din Sibiu, Timișoara și Iași.

Primele unități Volkswagen ID.3 vor fi livrate clienților în luna septembrie, iar în România prețurile încep de la circa 39.000 de euro pentru echiparea de bază.

Via Vitesco

Comentarii (2)

  • Cea cu problemele
    2 2
  • ACE - Craiova
    Felicitari tuturor romanilor implicati in dezvoltarea tehnologiei!!

    Cred ca sunt bucurosi, de fiecare data, cand vad pe strada un produs iesit din mainile lor...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru