Viitorul Citroen C1 ar putea să fie 100% electric: decizia va fi luată în cel mult 12 luni

de Paul Cosma
Vineri, 12.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Linda Jackson, CEO-ul Citroen, a sugerat că viitorul model C1 ar putea să fie unul 100% electric, deoarece segmentul din care face parte “va evolua”. Decizia privind viitorul Citroen C1 va fi luată în cel mult 12 luni.

Toyota și Peugeot-Citroen au în prezent un joint-venture prin care produc Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo la fabrica lor din Cehia, aceste modele fiind puse apoi la vânzare pe piețele europene.

Potrivit oficialilor Toyota, cele două entități vor purta discuții în următorul an pentru a decide direcția în care va merge dezvoltarea modelelor enunțate mai sus.

Întrebată în ce direcție va evolua modelul C1, CEO-ul Citroen a spus că acesta “va fi probabil electric”, întrucât segmentul din care face parte “va evolua”.

În acest an, Citroen a lansat un facelift pentru C1. Modelul producătorului francez a primit culori noi pentru caroserie, tehnologii moderne la interior și un motor ceva mai potent.

În prezent, colaborarea Toyota-Peugeot-Citroen produce anual 300.000 de mașini la fabrica din Cehia. Dintre cele 3 modele construite acolo, Toyota Aygo a avut cele mai bune vânzări în Europa (50.847) în prima jumătate a anului. Pe 2 și 3 s-au clasat Peugeot 108 (31.385) și Citroen C1 cu 27.881 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • După părerea mea la ora actuală cel mai bun drum pentru tripleta acestor mini ar fi ca noile generații să fie hybride si în varianta pe gaz. Dacă vor fi electrice vor avea soarta modelului Smart EV, iar clasa mini ar urma să fie dominată de modele coreene care sunt fiabile si au preț corect.
    2 0
  • @Coco: corect. Masinile electrice n-au nicio sansa. Acum poate pentru asemenea masini supermini ar fi o posibilitate electrificarea, dar doar daca ar avea un pret decent pentru o utilizare restransa, strict oras. Deci pentru cine mai are o masina.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru