Viitorul BMW M3 va avea și o versiune cu roți motrice spate și transmisie manuală: sedanul de performanță va fi expus în toamna acestui an

de Cornel Șocariciu
Luni, 13.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație BMW M3 va fi disponibil și într-o versiune cu roți motrice spate și transmisie manuală. Alături de aceasta, nemții vor veni și cu versiuni cu tracțiune integrală și cutie automată. Sedanul de performanță va miza pe un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie care oferă un maxim de 510 CP.

Noua generație BMW Seria 3 a debutat în toamna anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris. În prezent, cea mai potentă versiune oferită de producătorul german poartă numele de M340i xDrive (foto) și oferă 374 CP și 500 Nm.

În scurt timp, fanii versiunilor de performanță vor face cunoștință cu noul BMW M3. Conform declarațiilor lui Carsten Pries, directorul departamentului de planficare a produselor din cadrul BMW, viitoarea generație a sedanului de performanță va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Acum, Markus Flasch, membru în consiliul de administrație BMW, spune că viitorul BMW M3 va fi oferit și "într-o versiune cu roți motrice spate și transmisie manuală". Zvonurile cu privire la o astfel de variantă au apărut încă de la finalul anului trecut, dar până acum reprezentanții BMW "s-au ferit" să confirme dezvoltarea acestei versiuni.

Alături de varianta cu roți motrice spate, viitorul BMW M3 va fi disponibil și în versiuni cu tacțiune integrală xDrive și cutie automată.

Rămâne de văzut dacă sistemul de tracțiune integrală va fi asemănător cu cel de pe M5. În cazul sedanul de clasă mare, sistemul M xDrive permite și un mod de rulare "2WD".

Viitorul BMW M3 va prelua motorul de 3.0 litri disponibil în prezent pe X3 M și X4 M. Unitatea cu șase cilindri dezvoltă 480 de cai putere și 600 Nm. În planurile nemților apare și o versiune M3 Competition care ar urma să ofere 510 cai putere și 600 Nm.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru