Viitoarele supercar-uri Lamborghini vor avea sisteme plug-in hybrid: italienii spun că nu vor renunța la unitățile V10 și V12

de Cornel Șocariciu
Vineri, 20.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Lamborghini spun că nu renunță la motorizările V10 și V12 aspirate natural. Pentru a îndeplini cerințele cu privire la emisii, dar și pentru un plus de performanță, viitoarea generație de supercar-uri este gata să îmbrățișeze tehnologia plug-in hybrid.

În prezent, Lamborghini lucrează la o versiune specială pentru Aventador. Denumită SV J, aceasta va fi produsă într-un număr limitat de exemplare și ar urma să aibă peste 750 de cai putere.

Dar oficialii constructorului italian se gândesc deja la o gamă nouă de supercar-uri. Conform surselor apropiate companiei, Aventador ar urma să primească un înlocuitor în 2020, iar Hurcan va avea un succesor în 2022. Iar ambele supercar-uri vor fi oferite cu un sistem plug-in hybrid

"Cât timp sunt director tehnic, supercar-urile noastre nu vor avea un motoare turbo. Totul se rezumă la emoția oferită", a declarat Maurizio Reggiani.

În aceste condiții, viitoarele supercar-uri pregătite de Lamborghini vor miza pe unitățile V10 și V12 din prezent, dar vor fi susținute de motoare electrice. Cel mai probabil, sistemul plug-in hybrid va fi unul inspirat de cel folosit de Porsche pe modelul Panamera Turbo S e-hybrid.

"Da, o să fie un Lamborghini silențios, dar atunci când apeși sănătos accelerație, motorul termic o să prindă viață", a completat oficialul constructorului din Sant'Agata Bolognese.

Cei care își doresc un supercar Lamborghini 100% electric mai au de așteptat destul de mult.

"Nu cred că tehnologia pentru un Lamborghini complet electric o să fie gata mai devreme de 2026", a explicat Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini.

Via | TopGear

Comentarii (1)

  • someone
    atat Laferrari dar mai ales 918 spyder au demonstrat ca se pot obtine performante incredibile ( si si consum in acelasi timp ) cu un sistem hybrid cu motor aspirat natural. asa ca nu vad de ce lambo nu ar reusi
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru