Viitoarea generație Range Rover va fi prezentată în 2021: viitorul SUV va avea o versiune plug-in hybrid, dar și o variantă electrică

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Range Rover va fi prezentată în 2021, conform informațiilor apărute în presa din Marea Britanie. Viitorul SUV va putea fi comandat atât într-o versiune cu sistem de propulsie plug-in hybrid, cât și într-o variantă electrică.

În acest moment, reprezentanții Land Rover pregătesc lansarea noii generații Defender. Dar pe lista scurtă a constructorului britanic se află și o nouă generație a lui Range Rover.

Conform unor surse apropiate companiei, noul Range Rover va fi prezentat în 2021 și va miza pe noua arhitectură MLA (Modular Longitudinal Architecture). Aceasta va include o mulțime de elemente fabricate din aluminiu și va fi mai ușoară comparativ cu actula platformă folosită pe SUV-ul britanic.

Mai mult decât atât, sursele menționează că arhitectura MLA a fost dezvoltată special pentru a putea găzdui sisteme de propulsie electrificate (mild-hybrid, plug-in hybrid și electric).

Versiunea plug-in hybrid ar urma să utilizeze un motor pe benzină cu șase cilindri în linie și două unități electrice, câte una pe fiecare punte. Conform acelorași surse, bateriile vor avea suficientă energie pentru a oferi o autonomie electrică de până la 65 de kilometri.

Versiunea electrică va fi dezvoltată, în special, pentru piața din Asia, în timp ce versiunea mild-hybrid va miza pe o configurație asemănătoare cu cea oferită în prezent pe varianta Range Rover P400.

Aceasta din urmă folosește un motor pe benzină de 3.0 litri, un compresor electric și un sistem mild-hybrid la 48V.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru