Primul teaser pentru Ford Puma ST: versiunea de performanță a SUV-ului produs la Craiova apare în 2020

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Sambata, 02.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat un teaser video pentru Puma ST, versiunea de performanță a SUV-ului produs la Craiova, care va fi prezentată în acest an și care ar putea împrumuta motorul de 200 de cai putere de la Fiesta ST.

Presa internațională a speculat încă de la sfârșitul anului trecut că noul model Puma ar urma să primească o versiune de performanță.

Până acum, constructorul american a evitat să facă orice referire la acest subiect, însă reprezentanța din Marea Britanie a publicat la sfârșitul acestei săptămâni un teaser video pe contul oficial de Twitter.

Chiar dacă oficialii Ford nu menționează explicit că este vorba despre Puma ST, clipul cu o durată de numai 7 secunde scoate în evidență că modelul expus este o versiune de performanță a modelului produs la uzina de la Craiova și că va fi prezentat în cursul acestui an. "Noul Ford ST vine, dar ești suficient de rapid pentru a-l găsi?", este mesajul care însoțește clipul video.

Imaginea surprinsă în cadrul clipului înfățișează o versiune Puma cu un design mai "agresiv", specific unui model din gama ST.

Pentru moment, Ford nu a făcut nicio mențiune legată de specificațiile tehnice ale modelului.

Cu toate acestea, se anticipează că Puma ST va împrumuta motorul turbo de 1.5 litri disponibil în prezent pe Fiesta ST. În cazul Hot Hatch-ului, unitatea oferă 200 de cai putere la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 290 Nm între 1.400 și 4.000 rpm, însă aceste valori ar putea fi ușor diferite în cazul lui Puma ST.

Întrucât Puma se produce exclusiv la Craiova, versiunea de performanță va fi produsă de asemenea la fabrica din țara noastră.

Via Ford UK, Motor1, Autocar

Comentarii (6)

  • Costel
    inzestrati-l in cele din urma si cu macar un EcoBlue de 1.5L si vreo 120CP si de ce nu chiar cu o atat de dezirabila varianta ST EcoBlue de 2.0L si cca 180- 200 CP fiindca trendu' asta apocrif numa' cu EcoBoost pe Puma o sa-nceapa sa-i genereze vanzari intr-atat de Eco din perspectiva volumelor incat ramane o chestiune de cateva trimestre pana cand cei de la Ford o sa-si culpabilizeze cu varf si-ndesat actualele convingeri indoielnice ,cert vremelnice
    2 1
  • Clipul cu Puma ST de pe Twitter are 30 de secunde. Doar zic.
    3 0
  • Corocsenie Adrian
    Ma bucur ca au ales un 1.5 si nu au lasat porcaria aia de 1 litru !
    5 5
  • Pai ar fi fost greu sa scoata 200Cp/litru. Au scos 155 dar ar fi fost prea putin pentru un ST.

    Dar de ce porcarie? Ai avut motorul asta?
    2 2
  • Corocsenie Adrian
    @fanel
    Nici nu trebuie sa-l ai sa iti dai seama ca un motor de 1 litru e numai bun de pus la stergatoare nu sa traga o masina fie ea si mica dupa el. Orice moror fortat e nefiabil in timp. Mai bine cilindree mai mare si mai putine turbine sau nici una decat cilindree mica si multe turbine.
    4 6
  • Ah, am inteles. E o parere personala, nimic concret.

    Ma gandeam ca ai avut neplaceri si de asta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru