Tesla Model S ar putea încerca să stabilească un nou record la Nurburgring: actualul record îi aparține lui Porsche Taycan

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a sugerat că Tesla Model S ar putea încerca să stabilească un nou record pentru cel mai rapid sedan electric pe circuitul de la Nurburgring, la câteva săptămâni după performanța realizată de Porsche Taycan.

Elon Musk este recunoscut pentru declarațiile sale spectaculoase pe care le face pe rețeaua de socializare Twitter, iar una dintre cele mai recente se referă la numeroasele recorduri stabilite pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Musk a postat un mesaj potrivit căruia "Tesla Model S va fi pe Nurburgring în această săptămână", care poate fi interpretat drept o încercare de stabilire a unui nou record pentru cel mai rapid sedan electric.

De altfel, cu numai câteva săptămâni în urmă, o astfel de performanță a fost stabilită de Porsche Taycan, cu un timp de 7 minute și 42 de secunde. Faptul că Musk a făcut acest anunț în strânsă legătură cu noul Taycan este evidențiat și de o serie de comentarii ulterioare cu privire la lansarea sportivei electrice de la Porsche. "Taycan pare să fie o mașină bună. Timpul realizat pe Nurburgring este grozav", a mai precizat Musk.

Fostul campion mondial de Formula 1 Nico Rosberg a reacționat rapid la aceste mesaje și s-a oferit deja să piloteze Model S pe circuitul german, iar Musk a replicat că este deja interesat de o astfel de colaborare.

Porsche Taycan are nevoie de 2.8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, în timp ce Tesla Model S reușește această performanță în 2.6 secunde, în cazul versiunii Ludicrous Performance. Acest lucru nu înseamnă că Model S poate stabili un nou record pe circuitul de la Nurburgring.

Oficialii circuitului de la Nurburgring au anunțat însă deja că Tesla nu a solicitat închirierea circuitului și că nu mai sunt locuri disponibile pentru rezervare.

"Tesla nu ne-a trimis o cerere și nu a închiriat un slot orar.

Circuitul este deja rezervat integral în timpul sezonului și nu cred că sunt date disponibile pentru Tesla pentru a stabili un record în zilele următoare", au precizat oficialii circuitului.

Via The Verge

Comentarii (1)

  • tata porsche e o masina foarte buna nu buna, da hai bag-o la o tura de circuit sa vedem poate rupi gura targului cu ludacrisu :)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru