Țintă atinsă pentru Volkswagen: peste 30.000 de pre-comenzi pentru modelul electric ID.3 1st

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că au fost înregistrate peste 30.000 de pre-comenzi pentru modelul electric ID.3 1st. Versiunea de lansare este echipată cu un motor electric de 204 CP și promite o autonomie de până la 420 de kilometri.

La începutul lunii mai, Volkswagen deschidea listele de pre-comenzi pentru modelul electric ID.3. Pentru început, clienții au putut rezerva doar versiunea ID.3 1st echipată cu un acumulator de 58 kWh (autonomie de 420 de kilometri conform testelor WLTP).

Tot în luna mai, nemții anunțau că până la prezentarea oficială a lui ID.3 din luna septembrie își doresc să strângă 30.000 de pre-comenzi pentru modelul electric. Iar acum, Volkswagen ne anunță că ținta a fost a atinsă: peste 30.000 de europeni au depus avansul de 1.000 de euro pentru rezervarea unui exemplar ID.3 1st.

Reprezentanții Volkswagen menționează că până acum, cele mai multe rezervări au fost făcute de clienți din Germania. Pe locul secund în acest clasament se află Norvegia, urmată de Olanda. Conform oficialilor Volkswagen, un număr generos de pre-comenzi a fost înregistrat și pe piațele din Suedia și Marea Britanie.

În urmă cu doar câteva zile, Volkswagen a menționat că ID.3 1st va fi echipat cu un motor electric de 150 kW (echivalentul a 204 CP), însă nu au fost publicate și detalii despre timpul necesar pentru accelerația de la 0 la 100 km/h sau valoarea vitezei de top.

"Am atins ținta de 30.000 de pre-comenzi chiar înaintea Salonului Auto de la Frankfurt.

Acest lucru demonstrează faptul că ID.3 vine pe piață la momentul potrivit, iar tot mai mulți clienți vor să treacă la mobilitatea electrică", a declarat Jurgen Stackmann, șeful departamentului de marketing al constructorului german.

Prezentarea lui Volkswagen ID.3 va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Alături de versiunea cu autonomie de 420 de kilometri, modelul electric va fi disponibil și în varianta cu baterie de 45 kWh (autonomie de 330 de kilometri). Vârful de gamă va avea un acumulator de 77 kWh (autonomie de până la 550 de kilometri).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru