Tesla a stabilit un nou record de livrări: peste 95.000 de unități au ajuns la clienți în perioada aprilie-iunie

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a livrat 95.200 de unități la nivel global în perioada aprilie-iunie, de trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce producția a ajuns de asemenea la un nivel record de peste 87.000 de unități.

Tesla a anunțat în această săptămână datele oficiale de producție și de livrări pentru al doilea trimestru al anului, corespunzător perioadei aprilie-iunie.

Constructorul american a reușit de această dată să-și respecte promisiunile cu privire la obiective, după ce a reușit să stabilească noi recorduri. Astfel, Tesla a livrat un număr record de 95.200 de unități, dintre care 77.550 de unități Model 3 și 17.650 de unități Model S și Model X.

Livrările au crescut astfel cu 217% comparativ cu perioada similară a anului trecut și cu peste 51% comparativ cu primul trimestru al anului.

Între timp, Tesla a înregistrat un record și în privința producției, care a ajuns la 87.048 de unități în același interval de timp, dintre care 72.531 de unități Model 3 și 14.517 unități Model S și Model X.

Pe de altă parte, Tesla a admis că livrările și producția nu fac încă fața numărului de cereri, care continuă să fie mai ridicat.

"Cererile generate pe parcursul trimestrului au depășit livrările.

Prin urmare, intrăm în al treilea trimestru cu o creștere a numărului de comenzi pe care trebuie să le onorăm. Credem că suntem bine poziționați pentru a continua creșterea producției și livrărilor în al treilea trimestru", menționează Tesla într-un comunicat de presă, fără să stabilească însă noi obiective în această privință.

Datele furnizate de Tesla au fost primite cu entuziasm pe bursă, în contextul în care prețul acțiunilor a crescut cu circa 8%.

Via Tesla

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Practic, daca ar mentine ritmul actual de productie, la sfarsitul anului curent, TESLA ar ajunge si ea la numarul total de autovehicule realizate de fabrica DACIA de la Mioveni (cca. 350.000 unitati/an)....

    Daca te uiti dupa un TESLA Model 3 in Europa il gasesti cel mai ieftin pe la 43.000-45.000 Euro, in functie de tara....Din acesti bani sa nu uitam ca, transportul unei masini din SUA este undeva pe la 3.000-4.000 Euro/buc. daca nu o aduci in grupuri mari...(pe vase mari)....

    Ar fi excelent daca TESLA va deschide fabrica in Europa cat mai curand (se discuta despre Franta, Germania sau Olanda).

    La anul insa, odata cu inaugurarea fabricii TESLA din China, lucrurile vor evolua rapid intrucat va intra in productie si cel mai asteptat model - Model Y.....numarul total al vehiculelor TESLA dublandu-se....

    TESLA Model Y ar putea sa porneasca in Europa undeva de la cca. 43.000-46.000 Euro in functie de tara....

    S-ar putea ca, ultimele miscari facute de VW, RENAULT, PEUGEOT, OPEL, AUDI, MERCEDES BENZ, BMW, VOLVO privind aducerea unor modele electrificate (unele destul de accesibile ca pret pentru europenii din clasa de mijloc), cat mai curand in Europa, sa fie si o replica a acestora la intentiile neeuropenilor (TESLA, KIA, HYUNDAI, chiar si TOYOTA - care si-a accelerat brusc planurile de electrificare, etc...) care nu stau degeaba si au mirosit bani frumosi din aceasta piata.....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru