Final de carieră pentru actualul Jaguar XJ: înlocuitorul vârfului de gamă debutează în 2020 doar cu versiuni electrice

Publicat joi, 30.05.2019 16:14 de Cornel Șocariciu

Jaguar a anunțat că XJ va părăsi linia de asamblare în 5 iulie. Actuala generație a debutat în 2009, iar în tot acest timp a fost asamblată în peste 120.000 de unități.

Actuala generație Jaguar XJ se află pe piață încă din 2009. În tot acest timp, vârful de gamă din portofoliul constructorului britanic a primit un facelift și mici îmbunătățiri care au vizat pachetul multimedia. În cei aproape 10 ani de activitate, Jaguar XJ a ajuns în garajele a peste 120.000 de clienți.

Dar finalul de carieră este tot mai aproape. Conform oficialilor Jaguar, actualul XJ va fi produs până în 5 iulie. Înlocuitorul modelului britanic va fi prezentat în 2020, iar informațiile apărute anterior menționau exclusiv versiuni electrice.

În plus, la începutul anului trecut, Ian Callum, șeful departamentului de design din cadrul Jaguar, a dezvăluit că înlocuitorul lui XJ va fi mai mare și mai sportiv comparativ cu actuala versiune.

“Va fi diferit și va avea mai mult spațiu la interior. Una dintre cele mai mari critici pentru XJ a fost că nu avea suficient spațiu la interior”, a completat oficialul Jaguar.

Via | Autocar

  • corsar, vineri, 31.05.2019 10:20

    A fost si ramane ...poate cel mai frumos sedan in clasa lui...pacat ca n-a avut succesul banaleor germane. Ce-i drept multi fac masini dar nu toti stiu sa si vanda.