Cea mai mare piață auto din lume nu își revine: opt luni de scăderi consecutive pentru vânzările de mașini din China: declin de 14% în februarie

Publicat luni, 11.03.2019 11:32 de Paul Cosma

Vânzările de mașini noi din China au scăzut în februarie cu 13.8%, marcând opt luni de scăderi consecutive pentru cea mai mare piață auto din lume. Anul trecut a fost primul după 1990 în care vânzările de mașini noi din China au fost în scădere.

Chinezii au cumpărat anul trecut peste 22 de milioane de mașini noi, în scădere cu aproape 6% comparativ cu 2017. A fost primul an după 1990 în care vânzările au fost în scădere în China.

Declinul pieței chineze a continuat și în acest an, conform datelor de la Asociația Constructorilor Auto din China (CPCA).

Vânzările de mașini noi au scăzut cu 13.8% în februarie, reprezentând opt luni de scăderi consecutive pentru cea mai mare piață auto din lume.

Totuși, vânzările de mașini electrice și hibride au crescut cu 53.6% în aceeași lună, semn că măsurile pentru încurajarea achiziției de NEV (new energy vehicles) au început să dea roade.

Autoritățile locale au pus declinul puternic din ultimele luni pe seama scăderii creșterii economice din China, care afectează nu doar industria auto, ci și industria de produse electronice.

Via Reuters

  • dan_grc, luni, 11.03.2019 13:34

    Cât vrea să mai creasca China ? De treizeci de ani tot crește pe piața auto, iar în general de câteva sute de ani această tarar tot crește, în toate privințele.

  • olteanu, luni, 11.03.2019 19:58

    La un moment dat orice piata ajunge la saturatie, nu se poate sa creasca la infinit, e firesc.

  • Clique, miercuri, 13.03.2019 15:21

    Miroase a saturație, exact ca și pe piața telefoanelor, calculatoarelor. Era de așteptat că se va ajunge în acest punct. Dar nu numai piața chineză este în situația asta, din ce am observat, cam toate țările se confruntă cu problema asta.