Mercedes-Benz expune conceptul viitorului monopost de Formula E: EQ Silver Arrow 01 va concura în competiția de electrice în sezonul 2019-2020

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii cu noul concept EQ Silver Arrow 01. Prototipul anunță viitorul monopost de Formula E cu care nemții vor ataca sezonul 2019-2020.

Mercedes-Benz a pregătit o mulțime de premiere pentru Salonul Auto de la Geneva. Constructorul german va expune noua generație CLA Shooting Brake, GLC facelift, noul Clasa V, dar și conceptul electric EQV.

Tot în cadrul evenimentului elvețian, fanii vor putea admira conceptul EQ Silver Arrow 01, prototip care anunță primul monopost Mercedes-Benz care va concura în Formula E în sezonul 2019-2020. În aceste condiții, Mercedes-Benz va deveni singurul constructor auto din lume cu echipe atât în Formula 1, cât și în Formula E

Prototipul monopostului de Formula E a fost vopsit în diferite nuanțe de gri, în timp ce o serie de elemente sunt albastre. Conceptul pregătit de nemți are o lungime de 5.160 de milimetri, iar ampatamentul ajunge la 3.100 de mm.

Masa totală a monopostului este de 900 de kilograme. Din această valoare, 385 de kilograme sunt trecute în dreptul pachetului de baterii cu capacitatea de 52 kWh. Conform oficialilor germani, reîncărcarea acestora durează circa 45 de minute.

Puterea maximă a sistemului electric pregătit de Mercedes-Benz pe EQ Silver Arrow 01 este de 340 de cai putere.

Aceste resurse vor putea fi utilizate în antrenamente și în calificări. În cursă, puterea maximă de 340 CP va putea fi accesată doar dacă pilotul primește votul publicului în secțiunea FanBoost. Tot în timpul cursei, puterea sistemului electric poate fi de 272 CP sau de 306 CP pe sectoarele de circuit denumite "Activation Zones".

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în aproximativ 2.8 secunde, iar viteza maximă ajunge la 280 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru