Tehnologii moderne împachetate în forme clasice: o companiei britanică a prezentat Swind E Classic Mini, un vehicul electric disponibil în doar 100 de unități

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii din cadrul Swindon Powertrain au prezentat o versiune electrică a clasicului Mini. Modelul este echipat cu un motor electric de 80 kW și cu un acumulator de 24 kWh. Vehiculul va fi produs în doar 100 de unități, iar prețul de pornire este de 79.000 de lire.

Compania britanică Swindon Powertrain a prezentat noul Swind E Classic MINI în cadrul London Classic Car Show, eveniment care se desfășoară în această perioadă în Marea Britanie.

Modelul propus de cei de la Swindon Powertrain reușește să împacheteze în forme clasice tehnologiile moderne. Astfel, Swind E Classic Mini are la bază vechiul hatchback Mini, dar sistemul de propulsie tradițional a fost înlocuit cu unul 100% electric.

Swindon Powertrain promite să producă 100 astfel de exemplare în cadrul fabricii din Wiltshire, o uzină care a trecut recent printr-un proces amplu de modernizare.

La baza lui E Classic Mini se află un motor electric capabil să genereze 80 kW (echivalentul a 107 CP) și un acumulator cu o capacitate de 24 kWh. Conform reprezentanților companiei britanice, micuțul Mini poate rula până la 200 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 9.2 secunde, în timp ce repriza de la 50 km/h la 80 km/h se desfășoară în doar 4.3 secunde.

Mai mult decât atât, britanicii au îmbunătățit distribuția maselor pe punți (57:43 comparativ cu 68:32), iar lipsa rezervorului a crescut capacitatea portbagajului până la 200 de litri.

Opțional, clienții vor putea alege următoarele dotări: sistem de navigație și infotainment, aer condiționat, culori exterioare personalizate și o serie de pachete de performanță.

Prețul de bază al noului Swind E Classic Mini este de 79.000 de lire, echivalentul a 89.800 de euro.

Cei care își doresc un Mini electric modern produs de compania britanică aflată sub umbrela BMW Group mai au de așteptat doar câteva luni. La jumătatea anului trecut, britanicii au anunțat că Mini Electric va fi lansat în cursul acestui an și au publicat și primele imagini teaser.

Comentarii (3)

  • pretul cascarabetei testeaza niste limite: ale nesimtirii vanzatorului
    si ale prostiei cumparatorului.
    13 1
  • Sper ca in viitor sa ne putem personaliza masinile electrice astfel incat sa arate ca modele frumoase din trecut. Un DeTomaso Pantera sau Aston Martin V8 Zagato...
    4 2
  • @verde: Viitorul a început ieri:
    https://www.topgear.com/car-news/pebble-beach-2018/jaguars-electric-e-type-zero-will-cost-ps300000
    ...singura condiție e să fii stăpân de sclavi ca să poți da 340.000 € p-un moft (părerea mea retrogradă, evident, convins fiind că un oldtimer trebuie să fie original pnă la ultimul șurub.)

    Și Mini ăsta cu baterie / autonomie de e-Smart și preț de Tesla S se va vinde însă fără îndoială, chiar dacă respectiva e-conversie n-ar costa mai mult de 10.000 € (manoperă inclusă) într-un atelier mai de cartier. :-)
    (n.b.: În UK legile pt omologarea *artizanalelor* sînt mult mai permisive ca-n restul UE.)
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru