Vânzările europene pe segmentul compact, scădere de 9% în 2018: podiumul este format din VW Golf, Skoda Octavia și Ford Focus

de Paul Cosma
Joi, 14.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările pe segmentul compact au scăzut anul trecut în Europa. Cu toate că a avut un declin de 8%, Volkswagen Golf a rămas lider în segmentul său, urmat de Skoda Octavia, podiumul fiind completat de Ford Focus.

Segmentul compact pierde teren în fața SUV-urilor, lucru demonstrat încă o dată de vânzările europene din 2018.

Datele arată că, anul trecut, vânzările pe segmentul compact au scăzut cu 9%, la 2.13 milioane de unități, iar cota de piață a compactelor a coborât de la 15.1% în 2017 la 13.8% în 2018.

Principalul motiv pentru scăderea vânzărilor pe acest segment este reorientarea clienților către SUV-uri, la nivel european.

Volkswagen Golf a rămas lider în segmentul său, deși vânzările au scăzut cu 8% în 2018 (445.303 unități). De altfel, cu mici excepții, toate modelele compacte au înregistrat anul trecut un declin al vânzărilor europene.

Pe locul 2 în segment s-a clasat Skoda Octavia (216.676, -5%), în timp ce podiumul a fost completat de Ford Focus (199.197, -6%).

Cu toate că a avut cea mai mare scădere a vânzărilor din top 10 (-27%), Opel Astra a ocupat locul 4 în clasament. Următoarele modele din top 10 au fost, în ordine, Peugeot 308, Seat Leon, Renault Megane, Toyota Auris, Fiat Tipo și Hyundai i30.

Via Carsalesbase

 

Comentarii (6)

  • Anonim
    Normal acuma toata lumea cumpara suv , suvulet , pseudosuvulet etc
    12 2
  • Stii ce au zis europenii cand a aparut duster? Bai ai dreaq romanii astia, fac orice numai sa nu repare drumurile :D
    13 2
  • Se incepe o noua criza sau piata e suprasaturata?
    6 0
  • Cum, cum? Tipo s-a vandut mai bine decat i30, iar 308 mai bine decat Megane? No, asta-i bai.
    7 0
  • e-manuela
    Buna! Nenea, Tipo-i mașina pe cand i30 nu cam...
    1 6
  • @e_manulela:
    Asa o fi. Dar care e legatura ce ce vorbim noi? Stirea se refera la vanzari. Tu vorbesti despre carioci... bun asa, nenea!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru