Ghosn a demisionat de la Renault: adjunctul său și fostul CEO Michelin au preluat conducerea constructorului francez

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Dominique Senard, fostul CEO al Michelin, este noul președinte al Renault, în timp ce Thierry Bollore a fost promovat ca CEO după ce Carlos Ghosn a demisionat din cele două funcții pe care le avea la constructorul francez.

Renault și-a definitivat la sfârșitul acestei săptămâni noua conducere cu care încearcă să treacă peste scandalul arestării lui Carlo Ghosn.

După mai multe negocieri, Ghosn a acceptat să demisioneze din funcțiile de CEO și președinte, iar consiliul de administrație al Renault a anunțat ulterior noua conducere.

Astfel, Jean-Dominique Senard, care a ocupat postul de CEO al Michelin începând din 2012, a devenit noul președinte al celor de la Renault, în timp ce Thierry Bollore, adjunctul lui Ghosn, a preluat postul de CEO.

Prima sarcină a noii conduceri Renault este clarificarea relațiilor cu partenerii de Alianță de la Nissan, în condițiile în care colaborarea a fost afectată de arestarea lui Ghosn din motive de fraudă financiară. "Este important ca această alianță să rămână extrem de puternică. Este datoria noastră să mergem înainte împreună", a declarat Senard.

Oficialii Nissan au apreciat decizia luată de Renault și speră deja la o normalizare a relațiilor.

"Comunicarea dintre cele două companii a fost un pic dificilă după arestarea lui Ghosn. Mă aștept la o comunicare mai bună", a precizat Hiroto Saikawa, CEO-ul Nissan.

Ghosn a fost CEO-ul Renault în ultimii 14 ani, iar în urmă cu 10 ani a preluat și postul de președinte. Potrivit unor informații neoficiale, Ghosn a acceptat să demisioneze din cele două funcții după ce a ajuns la un acord pentru a primi o compensație financiară estimată la 25 - 28 milioane de euro și o pensie anuală de 800.000 de euro. Decizia finală cu privire la pachetul financiar va fi luată însă de consiliul de administrație al Renault.

Via Renault, Reuters

Comentarii (3)

  • Dureroasă decizie, 28 milioane euro și 800 mii pensie anuala pentru restul vieții, grea lovitură a primit.
    12 3
  • sa vedem cat va fi si restul vietii....japonezii ne vor lamuri
    5 4
  • Hai sa facem pariu ca japonezii il elibereaza conditionat acum?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru