Ford Europa a anunțat planurile pe termen scurt: versiuni electrificate în toată gama, o "posibilă" alianță cu VW și restructurări la 4 uzine. Craiova nu este printre acestea

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va introduce versiuni electrificate pentru toate modelele din gamă și explorează o "posibilă" alianță cu Volkswagen pentru vehicule comerciale. În plus, americanii anunță restructurări la patru uzine din Europa, însă Craiova nu se numără printre ele.

Ford Europa a dezvăluit joi o serie de detalii despre planurile pe care le are pe termen scurt pentru operațiunile de pe Bătrânul Continent.

Planurile vizează atât modelele de pasageri, cât și vehiculele comerciale și structura uzinelor pe care americanii le au pe continentul american.

Ford a anunțat că toate modelele noi și actualizate din gamă vor primi versiuni electrificate. Gama va include atât versiuni mild-hybrid, hibrizi clasici și plug-in hybrid, cât și versiuni electrice.

De asemenea, americanii afirmă că accentul vă fi pus în special pe dezvoltarea SUV-urilor, ca urmare a vânzărilor înregistrate de Ecosport, Kuga și Edge. Ca și până acum, gama Ford va include și mai multe modele importate din afara Europei, inclusiv Mustang și Edge.

Ford va lansa un nou SUV în aprilie care ar putea fi produs la Craiova

De asemenea, Ford a anunțat că va lansa un nou SUV în luna aprilie a acestui an. Constructorul nu a furnizat încă niciun fel de detalii despre noul model, însă acesta a fost deja observat în timpul unor teste sub camuflaj.

Este posibil ca acest SUV să fie noul model pe care Ford îl va produce la uzina de la Craiova, după un anunț în acest sens făcut în primăvara anului trecut.

De asemenea, Ford a confirmat din nou că va introduce în 2020 un SUV electric inspirat din Mustang, pentru care există deja un teaser și o serie de informații suplimentare.

În luna iunie a anului trecut, Ford a anunțat un parteneriat cu Volkswagen pentru vehicule comerciale, iar acum afirmă pentru prima oară că va analiza posibilitatea unei "potențiale alianțe" cu constructorul german în acest domeniu pentru a crește vânzările de vehicule comerciale.

Restructurări la uzine europene

Cu această ocazie, Ford a anunțat și o serie de informații concrete cu privire la reorganizarea unor uzine din Europa:

● producția de cutii de viteze automate de la uzina din Bordeaux (Franța) va înceta în august 2019;

● Ford intenționează să renunțe la producția monovolumelor C-Max și Grand C-Max la uzina din Saarlouis (Germania) din cauza scăderii vânzărilor și poartă negocieri în acest sens cu sindicatele;

● Ford intenționează să restructureze uzina Sollers din Rusia pe care o deține împreună cu compania rusă Sollers PJSC;

● Ford va restructura și Centrul Tehnic din South East Essex (Marea Britanie).

Ford nu a făcut nicio mențiune cu privire la uzina de la Craiova, ceea ce înseamnă că aceasta nu va fi afectată de programul de restructurări, mai ales că aici se va produce în curând un nou model. De altfel, uzina de la Craiova este una dintre cele mai competitive pe care le are Ford în Europa ca urmare a costurilor reduse cu forța de muncă.

Detalii neoficiale despre alianța cu Volkswagen

În ziua în care Ford a anunțat toate aceste informații, agenția de presă Reuters a publicat un amplu material cu privire la stadiul negocierilor pe care Ford le are cu Volkswagen pentru o posibilă alianță.

Sursa citată susține că Ford ar putea primi acces la platforma MEB pentru modele electrice dezvoltată de Grupul Volkswagen, mai ales în contextul în care americanii nu au încă o platformă pentru astfel de vehicule. Între timp, Volkswagen ar urma să aibă acces la tehnologiile dezvoltate de Ford pentru utilitara Transit și pick-up-ul Ranger.

De asemenea, Volkswagen și Ford ar urma să colaboreze pentru dezvoltarea în comun a unor tehnologii autonome, în contextul în care americanii și-au stabilit ca obiectiv să lanseze o mașină autonomă fără volan și pedale în 2021.

Primele detalii oficiale despre aceste colaborări ar urma să fie anunțate marți la Salonul Auto de la Detroit.

Via Ford, Reuters

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Craiova este un pivot de viitor pentru Ford !!

    Să nu uităm că în România au făcut primul pas în a opri din fabricaţie un model sedan/minivan şi înlocuirea cu un model nou cross/SUV !
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru