Detalii despre prima mașină electrică Mazda: va fi un model de sine stătător și avea un design tradițional

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 03.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima mașină electrică dezvoltată de Mazda va fi un model de sine stătător și va avea un design cât mai apropiat de cel al vehiculelor tradiționale. Lansarea este programată pentru anul 2020.

Mazda a anunțat la începutul lunii octombrie planurile pentru electrificarea gamei de modele, iar una dintre principalele noutăți este dezvoltarea unui model electric în 2020.

Oficialii constructorului japonez oferă acum câteva detalii interesante și dezvăluie că modelul electric va fi unul de sine stătător, nu o versiune electrică a unui model deja existent în gamă.

În plus, modelul electric va adopta un design cât mai apropiat de cel al modelelor tradiționale, cu scopul de a atrage cât mai mulți clienți actuali. "Nu vrem ca un model electric să arate ca un frigider, așa cum procedează unii constructori", afirmă Jo Stenuit, șeful de design al Mazda pentru regiunea europeană.

La rândul său, Ikuo Maeda, directorul de design al constructorului nipon, afirmă că nu vrea ca "modelele electrice să arate digital".

Pentru moment, Mazda nu a oferit detalii despre segmentul în care va fi poziționat primul model electric, însă nu este eclus ca acesta să ia forma unui SUV, în special datorită popularității acestui segment.

Pe lângă modelul electric, Mazda pregătește și un hibrid care va integra un motor rotativ de generație nouă în rolul unui range extender, iar acesta va funcționa cu benzină și gaz petrolier lichefiat (GPL).

Strategia Mazda pentru anul 2030 prevede că 5% din producția totală va fi reprezentată de modele elecrice, în timp ce restul vor avea alte forme de electrificare (hibrid, plug-in hybrid, mild-hybrid).

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru