Producția Ford la uzina de la Craiova s-a triplat în primele 10 luni ale anului: aproape 120.000 de unități Ecosport

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs 119.000 de unități la uzina de la Craiova în primele 10 luni ale anului, de aproape trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, ca urmare a succesului înregistrat de Ecosport în Europa.

Uzina Ford de la Craiova traversează o perioadă prolifică generată de succesul înregistrat de Ecosport pe piața europeană.

Astfel, constructorul american a produs 119.042 de unități Ecosport în primele 10 luni ale anului, în creștere cu 190.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Datele au fost furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehiule din România (APIA), care notează că exporturile realizate de uzina Ford s-au triplat la rândul lor.

În prezent, uzina de la Craiova este singura care produce modelul Ecosport pentru piața europeană, iar noua generație a generat vânzări semnificativ mai mari pentru producătorul american și ocupă locul 6 în topul celor mă vândute SUV-uri subcompacte din Europa.

La începutul acestei luni, Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat că Dacia a produs la Mioveni 280.973 de mașini în primele 10 luni ale anului, cu 7.7% mai multe unități decât în perioada similară a anului trecut.

Prin urmare, producția totală de mașini înregistrată în România în perioada ianuarie-octombrie 2018 a fost de 400.015 unități.

Ford a anunțat anterior că va produce la Craiova un al doilea model, însă până în prezent nu a frunizat alte detalii. Speculațiile indică faptul că americanii vor produce aici un nou SUV începând din ultima parte a anului viitor, însă pentru moment constructorul are dificultăți să găsească încă 1.700 de angajați.

Via APIA

Comentarii (4)

  • la Ford costructorul american si la Dacia constructorul roman?
    6 3
  • facand exceptie de forta de munca locala si platforma industriala

    Dacia... marca si aport de inteligenta ...romaneasca
    Ford... totul e adus de americani

    do the math
    4 7
  • @tng
    Dacă Ford s-ar duce în Cehia, cum i-ai spune? Dar lui Skoda? I-ai zice constructorul german VAG?

    E vorba de marcă aici. Dacia e marcă românească.

    Acum sunt curios cum ziceți despre Opel.
    2 5
  • Dumitru
    Nu cred ca exista dubii. Dacia e marca romaneasca, desi apartine grupului Renault, la fel cum Skoda este marca ceha, desi apartine grupului VAG.
    Continuand, Bugatti este marca franceza apartinand grupului VAG, la fel cum Aston Martin este marca britanica partinand grupului indian TATA.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru