Volkswagen ar putea lansa o versiune specială de “rămas bun” pentru Beetle: producția “broscuței” va fi oprită la finalul acestei generații

Publicat joi, 13.09.2018 11:44 de Paul Cosma

Volkswagen se pregătește să lanseze o ultimă ediție specială pentru modelul Beetle, înainte ca acesta să iasă din producție la sfârșitul acestei generații. Versiunea “Beetle Final Edition” este așteptată în 2019, potrivit unor informații neoficiale.

Volkswagen Beetle nu va avea un succesor, iar producția modelului va fi oprită la finalul acestei generații, a fost mesajul unui anunț recent făcut de Frank Welsch, șeful departamentului de dezvoltare de la VW.

În condițiile în care oficialul VW nu a specificat și data exactă când producția va fi oprită, au apărut mai multe informații neoficiale care indică lansarea unei versiuni speciale Beetle Final Edition. Această versiune de “rămas bun” pentru “broscuța” celor de la Volkswagen ar urma să fie lansată undeva în 2019.

Departamentul de cercetare și dezvoltare de la VW, prin vocea șefului Frank Welsch, a dezvăluit că producția lui Volkswagen Beetle va fi oprită, iar modelul nu va primi niciun succesor. Potrivit acestuia, locul lui Beetle în gama VW ar urma să fie luat de versiunea de producție a conceptului ID Buzz.

Volkswagen a spus că versiunea de serie va apărea în 2022, iar modelul va fi complet electric și cu funcții autonome.

Via Motor1

  • Corocsenie Adrian, joi, 13.09.2018 13:02

    Pacat. Un model emblematic si deosebit se stinge. Si apar in loc, monstruozitati de suv-uri si corssovere....

  • vianu, joi, 13.09.2018 13:56

    a murit pe mana proprie. Cum sa nu moara modelul emblematic cand l-au "revitalizat" castrandu-l de fix ceea ce il caracteriza (pret, platforma, motorizare si transmisie)?

  • Green_Alex, joi, 13.09.2018 17:18

    Toate masinile "fenomen" au fost in general masini ieftine, ori asta nu se mai poate cand VW deja aspira spre premium. Odata cu reincarnarea broscutei, VW a incercat sa-l transforme intr-un model sic, lucru care a mers si nu prea. Pacat ca era o masinuta f frumoasa. Daca ramaneau pe linia asta si il faceau electric (asa cum face BMW cu mini) cred ca ar fi avut o sansa sa-l tina ca simbol.