BMW lansează în 2019 un asistent digital inteligent: șoferii vor comunica cu mașinile prin comenzi vocale

de Daniel Popescu
Joi, 06.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va lansa în martie 2019 un asistent digital inteligent cu ajutorul cărora șoferii vor putea comunica verbal cu mașinile pentru a modifica setări sau pentru a afla diverse informații.

BMW a anunțat că va lansa în luna martie a anului viitor un asistent digital inteligent care va oferi control vocal în 23 de limbi. Noul asistent digital va putea fi apelat de șoferi prin simpla comandă "Hei, BMW", însă în același timp vor avea posibilitatea să îi personalizeze numele așa cum își doresc.

În versiunea inițială, asistentul oferă o serie de funcții de bază și este capabil să memoreze setările preferate ale șoferului. De asemenea, el va răspunde rapid la o serie de întrebări, inclusiv la cele prin șoferul vrea să afle detalii despre anumite funcții ale mașinii precum "Cum funcţionează Asistentul pentru Fază Lungă?" sau să ofere detalii despre starea actuală a mașinii: "Nivelul uleiului este corect?".

În plus, asistentul va putea interpreta mesajul vocal transmis de șofer pentru a actualiza setările. De exemplu, o comunicare de tipul "Hei, BMW! Sunt obosit" va declanșa ajustarea luminii ambientale, a temperaturii și a muzicii. Nu în ultimul rând, asistentul poate ofere diverse sfaturi legate de condus și, dacă este nevoie, să avertizeze șoferii în privința anumitor manevre.

Pe de altă parte, asistentul este capabil să localizeze cele mai apropiate benzinării sau restaurante pe baza datelor furnizate de sistemul de navigație.

BMW menționează că raspusurile oferite de asistent vor deveni mai bune pe măsură ce este utilizat, întrucât datele sunt stocate într-o bază de date inclusă în profilul digital al clientului.

În viitor, BMW va introduce diverse îmbunătățiri, inclusiv posibilitatea de a utiliza asistentul și în afara mașinii, prin intermediul unui smart speaker (așa cum este Amazon Echo) sau a unui smartphone, iar actualizările vor fi oferite prin intermediul funcției Remote Software Upgrade.

Noul asistent digital inteligent va fi compatibil cu modele BMW care utilizează sistemul de operare BMW 7 ca parte a pachetului Live Cockpit Professional, în timp ce funcțiile pot fi extinse prin pachetul Connected Professional.

Noul asistent va putea fi comandat pentru BMW Seria 3 începând din luna noiembrie și va putea fi utilizat gratuit în primii 3 ani. De asemenea, clienții BMW X5, BMW Z4 și BMW Seria 8 cu sistem de operare BMW 7.0 vor putea instala singuri asistentul digital începând din martie 2019.

Un asistent cu funcții asemănătoare este oferit deja și de rivalii de la Mercedes pe noua generație Clasa A, fiind integrat în sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Via BMW

Comentarii (1)

  • În 23 de limbi ? Dacă nu este și româna printre ele, degeaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru