Detalii despre viitoarea generație Opel Corsa: filozofie nouă de design și interior modern. În 2020 apare și o versiune electrică

de Cornel Șocariciu
Duminica, 05.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Opel Corsa va fi lansată în 2019. Nemții vor renunța la versiunea cu trei uși, dar promit o filozofie nouă de design și un interior modern cu elemente preluate din gama grupului PSA. eCorsa, versiunea electrică a hatchback-ului de clasă mică, debutează în 2020.

În 2019, Opel va lansa noul Corsa. Cea de-a șasea generație a modelului de clasă mică va fi produsă pe arhitectura Common Modular Platform (CMP) a grupului PSA, iar conform primelor informații, nemții vor renunța la varianta cu trei uși.

Aceleași surse spun că noua generație Corsa va avea dimensiuni apropiate de cele ale versiunii curente și, așa cum ne așteptam, va împrumuta o serie de motoare din gama grupului PSA.

În urmă cu câteva zile, Opel a publicat o serie de imagini teaser cu viitorul concept GT X Experimental, prototip care anticipează viitoarea direcție de design a mărcii. Voci apropiate companiei spun că Opel Corsa va fi primul model din gama constructorului german care va primi elemente stilistice inspirate de GT X Experimental.

Viitoarea generație a hatchback-ului de clasă mică va avea un interior modern, cu materiale mai bune și cu un sistem de infotainment preluat din gama grupului PSA.

Noua strategie Opel include lansarea unei versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model din gamă până în 2024.

Începând cu 2020, Corsa va avea și o versiune electrică, pe care nemții o numesc eCorsa. Modelul va avea la bază platforma e-CMP și va fi produsă în uzina din Zaragoza, Spania.

Via | AutoCar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru