Porsche Taycan, testat în Africa de Sud: sportiva electrică se lansează în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 30.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a testat 60 de prototipuri ale sportivei electrice Taycan in Africa de Sud, la temperaturi de circa 40 de grade Celsius, inainte de lansarea oficiala programata in 2019.

Porsche a anunțat la începutul lunii iunie că versiunea de serie a conceptului electric Mission E va purta numele Taycan, iar primele prototipuri au fost deja surprinse în teste pe circuit.

Constructorul german a anunțat acum că a efectuat o sesiune de teste în Africa de Sud cu 60 de prototipuri ale lui Taycan. Locul a fost ales special datorită temperaturilor ridicate de circa 40 de grade Celsius, pentru a vedea modul în care se comportă componentele prototipurilor în astfel de condiții meteo.

Cu această ocazie, Porsche a publicat câteva imagini de la teste și, în același timp, a confirmat încă o dată principalele specificații tehnice ale versiunii de serie.

Astfel, versiunea de serie va fi echipată cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 de cai putere, ceea ce va permite mașinii să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. De asemenea, modelul va ajunge la 200 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Totuși, Porsche a confirmat anterior că modelul va fi disponibil în mai multe versiuni de putere, iar varianta de bază ar urma să coste circa 80.000 de dolari.

Porsche susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 - 400 de kilometri.

Pentru producția noului Taycan, Porsche construiește o zonă de asamblare dedicată la uzina de la Zuffenhausen și va angaja încă 1.200 de oameni.

Investiția totală în dezvoltarea lui Taycan și a viitoarelor sale versiuni este de 500 de milioane de euro, la care se adaugă un miliard de euro pentru electrificarea gamei de modele tradiționale. În total, Porsche va investi 6 miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Via Porsche

Comentarii (2)

  • Noul stimul ptr Bacalaureat:

    "De treci anu asta bacu'
    Iti promite taica, saracu'
    Ditamai Porshu' Taycan
    Proaspat adus ... din Taiwan"
    7 5
  • Corocsenie Adrian
    @c
    Continuare....

    De se-ntampla sa nu-l treci,
    Nu te teme de ciumegi...
    Tata-ti ia Taycan de-acum
    Sa te duci la Loft oricum.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru